fbpx
Dr. László Imre

Jogerősen is pert vesztett László Imre ügyében a PestiSrácok

A bíróság most született másodfokú, jogerős ítélete szerint is valótlanságokkal rágalmazták meg az azóta Budapest 11. kerületének megválasztott DK-s polgármesterjelöltet a választási kampányban.

László Imre, DK-s újbudai kerületi polgármester másodfokon is pert nyert a PestiSrácok című internetes sajtótermék ellen – közölte a Demokratikus Koalíció ma, szombaton.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kiszolgálómédiumai (TV2, Pestisrácok, Origo stb.) még a tavalyi önkormányzati választások előtt indítottak lejáratókampányt a DK elnökségi tagjával kapcsolatban: szexuális visszaéléssel vádolták az azóta nagy többséggel polgármesterré választott ellenzéki jelöltet.

A bíróság egyszer már helyreigazításra kötelezte a PestiSrácokat, de most a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is kimondta, hogy a PestiSrácok által közöltek koholtak voltak, és kötelezték a Pesti Srácok kiadóját a perköltség és a fellebbezési költség megfizetésére, valamint a helyreigazítás közzétételére. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

A Demokratikus Koalíció a Media1-hez is eljuttatott közleményében úgy fogalmazott:

„üdvözli a Fővárosi Ítélőtábla döntését, és reméli, hogy a hatalmat kritikátlanul, még egy ártatlan ember meghurcolásán keresztül is kiszolgálni kész álhírgyártók mielőbb eleget tesznek a jogerős döntésnek.”

A PestSrácok által lejáratni próbált László Imrét egyébként Czeglédy Csaba ügyvédi irodája képviselte.

A PestiSrácok az egyik legtöbb, valótlanságot közlő weboldalak közé tartozik, tavaly náluk többször csak az Origo.hu vesztett több pert.

László Imre ügyében egyébként büntetőügy is indult rágalmazás miatt.

A PestiSrácok botrányairól IDE kattintva olvashatók korábbi híreink, cikkeink.

További hírek találhatók a Media1 híroldalon.

Borító: László Imre, Újbuda DK-s polgármestere
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások