László Imre, Újbuda polgármestere

Újabb pert bukott a Pestisrácok

Ezúttal egy DK-s politikus, Újbuda polgármestere, László Imre nyert helyreigazítási pert a lap ellen, igaz, egyelőre csak első fokon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Pestisrácok az október 13-i önkormányzati választás előtt azt állította László Imre ellenzéki polgármesterjelöltről, hogy 2012-ben többször is „szexuálisan zaklatta” egy kolléganőjét. Az álhírnek bizonyuló információt átvette a kesmás Origo és TV2 Tények című műsora is.

A Fővárosi Törvényszék azonban elsőfokú ítéletében azt állapította meg, hogy az ellenzéki portál nem mondott igazat, és helyreigazításra kötelezte az oldalt. A polgármestert egyébként Czeglédy Csaba védte a bíróságon – számolt be a DK közleménye alapján a 168 Óra online.

Annak idején egyébként a Tények is megszólaltatta az állítólagos sértettet,  aki nemi erőszakot és szexuális zaklatást emlegetett, de mint kiderült, az egész történet hamis lábakon állt.

Ahogy arról korábban a Media1 beszámolt, a kormánybarát sajtóban megjelentek miatt rágalmazás miatt büntetőeljárás is folyamatban van, több kormánypárti médium, például az Origo és a TV2 munkatársát is kihallgatják az üggyel összefüggésben.

A Pestisrácok az elmúlt időszakban több más pert is elvesztett valótlan tényállítások közzététele miatt. A napokban a Jobbik két képviselője, Gyöngyösi Márton és Z. Kárpát Dániel végrehajtást kért a médium ellen, mivel a lap nem fizette ki azokat a 600-600 ezer forint összegű sérelemdíjakat, amelyeket a bíróság a 2018-as országgyűlési kampányban a politikusokról közölt írások miatt megítélt a lapokban támadott írások miatt.

Ugyancsak végrehajtást kért a lap ellen Juhász Péter, az Együtt volt társelnöke, mivel a lap az általa kért póthatáridőre sem fizette ki a tartozását, továbbá nem közölte le a bíróság által kért helyreigazítást. A lap a végrehajtási kérelemről szóló híreket követően mégis hajlandó volt fizetni. A Pestisrácok azóta leközölt egy helyreigazítást a nyitóoldalán, bár azt elég nehézkes megtalálni és elolvasni, ugyanis az oldalon belül eléggé elrejtették.

Borítókép: László Imre, Újbuda polgármestere. Fotó: Facebook

Szóljon hozzá!

Bakos Lívia, a HírTv munkatársa, még az Echo TV weboldalán

A HírTV stábja másodjára is kivonult a 24.hu újságírónőjének magánlakása elé, be is mondták a lakcímét és csengetéssel zavarták meg a kisgyermekes család nyugalmát

Folytatja a Varga Zoltán üzletember tulajdonában lévő 24.hu újságírónőjéről, Kovács Angel Mariannáról szóló, az újságíró lakcímét is közzétevő lejáratósorozatát a fideszes médiaholding. A HírTV (Bakos Lívia közreműködésével) ma délután többfős stábjával hívatlanul újra kivonult a 24.hu újságírójának magánlakása elé, majd ott immáron csengetéssel is megzavarták a 24.hu kisgyermekes újságírónőjének és családjának nyugalmát. Felhívtuk a HírTV munkatársát, mit szólna hozzá, ha őt is a magánlakásán zargatná egy tévéstáb és bemondanák adásban a lakcímét. Egy jogász eközben azt mondja, a műsorban elhangzottak miatt az újságírónak érdemes lenne személyiségi jogi pert indítania, azt is elmondta, miért.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Vaszily Miklós: Szeptemberben indulhat a Pesti TV

A Media1 érdeklődésére a TV2 elnöke és egyben az induló Pesti TV társtulajdonosa megosztott néhány információt a tervezett tévécsatornával kapcsolatban, például azt, hogy miért a TV2 Róna utcai székházába jegyezték be az új médiavállalatot.