László Imre, Újbuda polgármestere

Újabb pert bukott a Pestisrácok

Ezúttal egy DK-s politikus, Újbuda polgármestere, László Imre nyert helyreigazítási pert a lap ellen, igaz, egyelőre csak első fokon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Pestisrácok az október 13-i önkormányzati választás előtt azt állította László Imre ellenzéki polgármesterjelöltről, hogy 2012-ben többször is „szexuálisan zaklatta” egy kolléganőjét. Az álhírnek bizonyuló információt átvette a kesmás Origo és TV2 Tények című műsora is.

A Fővárosi Törvényszék azonban elsőfokú ítéletében azt állapította meg, hogy az ellenzéki portál nem mondott igazat, és helyreigazításra kötelezte az oldalt. A polgármestert egyébként Czeglédy Csaba védte a bíróságon – számolt be a DK közleménye alapján a 168 Óra online.

Annak idején egyébként a Tények is megszólaltatta az állítólagos sértettet,  aki nemi erőszakot és szexuális zaklatást emlegetett, de mint kiderült, az egész történet hamis lábakon állt.

Ahogy arról korábban a Media1 beszámolt, a kormánybarát sajtóban megjelentek miatt rágalmazás miatt büntetőeljárás is folyamatban van, több kormánypárti médium, például az Origo és a TV2 munkatársát is kihallgatják az üggyel összefüggésben.

A Pestisrácok az elmúlt időszakban több más pert is elvesztett valótlan tényállítások közzététele miatt. A napokban a Jobbik két képviselője, Gyöngyösi Márton és Z. Kárpát Dániel végrehajtást kért a médium ellen, mivel a lap nem fizette ki azokat a 600-600 ezer forint összegű sérelemdíjakat, amelyeket a bíróság a 2018-as országgyűlési kampányban a politikusokról közölt írások miatt megítélt a lapokban támadott írások miatt.

Ugyancsak végrehajtást kért a lap ellen Juhász Péter, az Együtt volt társelnöke, mivel a lap az általa kért póthatáridőre sem fizette ki a tartozását, továbbá nem közölte le a bíróság által kért helyreigazítást. A lap a végrehajtási kérelemről szóló híreket követően mégis hajlandó volt fizetni. A Pestisrácok azóta leközölt egy helyreigazítást a nyitóoldalán, bár azt elég nehézkes megtalálni és elolvasni, ugyanis az oldalon belül eléggé elrejtették.

Borítókép: László Imre, Újbuda polgármestere. Fotó: Facebook

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

Beadta a DIGI az NMHH elleni keresetét

Tegnap óta a bíróságon van a holland DIGI Communications N.V. a távközlési óriást az 5G pályázatból kizáró NMHH-döntés jogszerűtlenségének megállapítására irányuló keresete. A cég az 5G-frekvenciaaukció felfüggesztését kérte a jogvitát lezáró jogerős bírósági ítélet megszületéséig.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!