fbpx
A TV2 Mintaapák c. sorozatának egyik jelenete

Koronavírus: Leállnak a TV2-s Mintaapák című sorozat forgatásával, az Ázsia Expressz sorsa bizonytalan

Az RTL Klub Survivorának elhalasztása, és a Drága örökösök 4. évada és a Barátok közt forgatási szünete után újabb tévés szériáról, ezúttal a TV2-s Mintaapákról derül ki hivatalosan is, hogy egy időre leállítják annak forgatását. Ezzel valószínűleg közel sincs még vége a koronavírus miatti leállásoknak, mivel gyakorlatilag biztosra vehető, hogy az Ázsia Expressz sem tud elindulni.

Az Index hétfőn napközben, nem hivatalos forrásból már írt róla, hogy információi szerint leállította a TV2 a tavaly indult új szériája, a Mintaapák forgatását, amit a TV2 csak hétfőn estére erősített meg hivatalosan is a SorozatWikinek. Azt írta a TV2:

„A vírushelyzet következtében a TV2 egyes produkcióinak gyártását átütemezi, mivel a társaságunk számára elsődleges fontosságú a kollégák és a produkciókban közreműködők egészségének a védelme. Ennek az átszervezésnek köszönhetően pár napra felfüggesztjük a Mintaapák forgatását. A továbbiakról rövidesen tájékoztatást adunk” – közölte a csatorna az oldallal.

A TV2 Média Csoport sajtóosztályának válaszából az nem derül ki, hogy ténylegesen mennyi időre rendelték el a Mintaapák forgatásának leállítását, a „pár nap” aligha tűnik reálisnak a jelenlegi veszélyhelyzetben.

A TV2 Mintaapák c. sorozatának egyik jelenete
A TV2 Mintaapák c. sorozatának egyik jelenete

A TV2 még mindig hallgat az Ázsia Expressz sorsáról, de meglepő lenne, ha elindulna a stáb Ázsiába

Eközben a Media1 úgy tudja, hogy a TV2-s Ázsia Expressz cím utazós reality idénre tervezett forgatása is bizonytalanná vált. A Media1 már hetekkel ezelőtt kérdezte erről a TV2-t, de akkor semmit nem válaszoltak, majd a múlt héten ismét rákérdeztünk, de a sajtóosztálytól ekkor még csak egy mellébeszélős, kétértelmű választ adtak, mondván, az induló műsoraikról később adnak tájékoztatást.

Arra lehet azonban számítani, hogy hamarosan megteszik a leállításra vonatkozó bejelentést,

annál is inkább, hiszen jelenleg bizonytalan ideig szünetel Magyarországon határain a személyi forgalom, és a járvány jelenleg is tombol, így teljesen irreálisnak tűnik, hogy a stábot útnak eresszék arra a kontinensre, ahonnan egyébként a koronavírus elindult.

Ázsia Expressz, Ördög Nóra műsorvezetésével a TV2-n
Ázsia Expressz, Ördög Nóra műsorvezetésével a TV2-n. Fotó: TV2 sajtószoba

A TV2-nél a jelek szerint egyébként egyre inkább kezdik komolyan venni a járványt, erre utal az is, hogy a múlt csütörtöki majd szombati sajtónyilatkozatuk ellenére a Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada című maszkos showt végül valódi közönség nélkül, mindössze 4-5 fős nézőtéri létszám jelenléte mellett sugározták vasárnap, vagyis nem használták ki a kormányrendelet szerinti maximális létszámkeretet.

Az RTL Magyarország műsorait is érinti a koronavírus-járvány

Az RTL Magyarország hétfőn este jelentette be, hogy az idei évben várhatóan mégsem kerül képernyőre a Survivor című reality-je a Fülöp-szigetekről, forgatási szünet lesz a Barátok közt című napi sorozatánál, illetve változik az RTL Magyarország műsorrendje és működése. Egyes műsorok most szünetelnek, ilyen például a Házon kívül, a XXI. Század és a Fókusz Portré, a stáb most a Híradó és a Fókusz működésén dolgozik. A Showder Klubból ismétléseket sugároznak, és az RTL-nél azok a háttérdolgozók, akik csak tehetik, távmunkáznak most.

Arról már hétfőn délelőtt Kapitvány Iván producer, a Media1-nek adott nyilatkozata alapján is írtunk, hogy leáll egy időre a Drága örökösök 4. évadának forgatása. Ez azonban a Drága örökösök széria jelenlegi évadának sugárzását nem érinti majd, hiszen a 4. évad csak a 2020/21-es évadban kerül képernyőre, ráadásul mint Kapitány Iván nyilatkozta a Media1-nek, a 4. évadból jó pár epizódot felvettek már.

Drága örökösök, az RTL Klub sorozatának 3. évadának egyik jelenete
A Drága örökösök, az RTL Klub sorozatának jelenleg sugárzott, 3. évadának egyik jelenete

Ez a leállás hivatalosan két hétre vonatkozik, amit ezután felülvizsgálnak. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a járványügyi helyzet alakulásából ítélve jelenleg nem tűnik valószínűnek, hogy akár már két hét múlva már tényleg folytatódhatna a munka. A mi kis falunkat és a Drága örökösöket is gyártó ContentLab&Factory nyilvános bejegyzésben ígért anyagi és lelki segítséget az alkotói gárdáiknak, ami arra is utal, hogy valójában akár hosszabb leállás is erősen esélyesnek tűnik.

Az RTL Klub egyébként több sorozatújdonsággal is készül a következő időszakra. Érkezik például A Tanár 3. évada, a Mellékhatás és az Apatigris.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon, ahol hétfőn beszámoltunk arról is, hogy Celebcella néven indul május 18-án egy új reality a Sony Pictures Televisonhöz tartozó Viasat6-on.

Borító: A TV2-n futó Mintaapák egyik jelenete. Fotó: TV2  Sajtóosztály
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások