Ábel Anita, a Nicsak, ki vagyok? című műsorban

Mégis közönség nélkül ment a TV2-n a Nicsak, ki vagyok – a maszkos műsor zsűrije példaértékű felajánlást tett a koronavírus miatt

A TV2 még szombaton is azt nyilatkozta az egyik oldalnak, hogy lesz közönség a showjában, de aztán végül mégis a lehető legfelelősebben járt el. Az élő showműsor zsűrije egyébként nemes felajánlást is tett vasárnap a koronavírus kapcsán.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus miatti országos veszélyhelyzet miatt 100 főben limitálta a beltéri rendezvények során együtt tartózkodók létszámát a kormányfő múlt hét szerdán hozott rendkívüli kormányrendelete. Ezt követően iparági bennfentesek arról tájékoztatták a Media1-et, hogy nem lesz közönsége a tegnapi, vasárnapi Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című, a TV2-n sugárzott maszkos élő shownak (az RTL Klub hasonló műsorát, az Álarcos énekes teljes évadát előre felvették, így ott ez a kérdés már fel sem vetődött, ott inkább a Survivor című reality sorsa tűnik erősen bizonytalannak). A TV2 sajtóosztályán azonban csütörtökön kétértelmű választ adtak a Nicsak, ki vagyok kapcsán. Azt nyilatkozták a Media1-nek, betartják a vonatkozó rendeletet, de azt már nem voltak hajlandók részletezni, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, hány fő lesz a körülbelül 150 fős befogadású stúdióban. A válasz inkább arra utalt, hogy a 100 fős limitet veszik figyelembe, de lesz közönség. Két napra rá, szombaton a SorozatWiki vitte tovább a témát, ismét megszólaltatva a TV2-t. Nekik már egyértelműen azt nyilatkozta a TV2, hogy lesz közönség, bár kisebb, mint eddig.

Ehhez képest azonban aki tegnap megnézte a műsort, végül mégsem láthatott közönséget, ha csak nem tekintjük nézőközönségnek azt a nagyjából 5 főt, akik a díszlet nézőtér felőli oldalán tartózkodtak a műsor elején, és akikről nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy valójában a TV2 vagy a gyártócég emberei voltak. Végül tehát mégis érdemi közönség nélkül sugározták a műsort.

Till Attila műsorvezető az Instagramon posztolt is arról, hogy nincsenek nézők.

Németország legnézettebb showja, a DSDS és a Let’s Dance, valamint az osztrák Álarcos énekes is nézők nélkül készült

Hacsak nem maguk a nézők mondták le ekkora tömegben a részvételüket, akkor a nézők távoltartása nagyon is felelős döntésnek tűnik a TV2 részéről. Hiszen mint arról vasárnap a Media1 beszámolt,  Ausztriában az Álarcos énekes ottani megfelelőjét, a The Masked Singer Austria című showműsort is nézők részvétele nélkül sugározták a hétvégén a ProSieben.Sat1 médiavállalathoz (a TV2 egykori anyavállalatához) tartozó Puls4 csatornán, de Németország két népszerű RTL-es showjának, a DSDS-nek (Deutschland sucht den Superstar / Németország szupersztárt keres) és a Let’s Dance című (az RTL Klubon Szombat esti láz címmel vetített formátum hasonló) németországi népszerű táncos shownak a készítő is inkább lemondtak a helyi nézőközönségről, hogy ezzel is csökkentsék a koronavírus-világjárvány terjedésének kockázatát, összhangban az RTL Csoport által hozott óvintézkedésekkel. Az ATV-s #Bochkor-t is közönség nélkül vették fel, a Jakupcsek Plusz felvételei pedig most szünetelnek, és ismétléseket sugároznak a talkshowból.

Felajánlást tett a Nicsak, ki vagyok? zsűrije

A Nicsak, ki vagyok? elején egyébként Ábel Anita (képünkön) a többi zsűritag nevében felszólalt és arról beszélt, hogy a csapattagok, akik a maszkban lévők személyét próbálják kitalálni, felajánlják a műsorban kapott gázsijuk egy részét azoknak, akiket a legjobban érint a koronavírus-járvány.

„Tudjuk, hogy emberfeletti munkát végeznek, akik az egészségügyben dolgoznak és innen is üzenjük nekik, hogy köszönjük szépen és kitartást kívánunk az elkövetkezendő időszakhoz. Gondolkoztunk azon, hogy mi hogyan tudnánk segíteni. Van a Szent László Kórháznak és a Szent István Kórháznak egy alapítványa, ami a betegekért van, a dolgozókért, az ápolókért és szeretnénk a gázsink egy részét felajánlani nekik” – mondta Ábel Anita, akihez Majka, Hajós András, Judy, Kajdi Csaba és Ganxsta Zolee is csatlakozott.

Már a második egykori RTL-es sztár bukkan fel a TV2 showjában

A műsorban egyébként ismét egy volt RTL-es sztár volt az egyik maszk alatt, méghozzá Fodor Zsóka, a Barátok közt című sorozat Magdi anyusának megformálója, aki ugyan nem szerepel mostanában a sorozatban, de időnként azért mégis újra felbukkan. Nem ez volt az első jelmezes, akit a Barátok köztből ismert meg korábban az ország, hiszen korábban Szőke Zoltán, Berényi Miklós egykori megformálója is felbukkant.

Fodor Zsóka (Magdi anyus) a Nicsak, ki vagyok színpadán tegnap
Fodor Zsóka (Magdi anyus) a Nicsak, ki vagyok színpadán tegnap. fotó: Tv2 sajtószoba

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: Ábel Anita, a Nicsak, ki vagyok? című műsorban. Fotó: TV2 Sajtószoba
Szóljon hozzá!