fbpx
Best FM

Elindult az új rádió, a Best FM Budapest, a Rádió 1 zenei vezetője is népszerűsíti

A Rádió 1 programigazgatójának és a Rádió 1 és a Retro Rádió műsorgyártó cégének tulajdonosának, valamint egy Fidesz-közeli ügyvéd közreműködésével létrehozott új kereskedelmi rádió az FM 99,5 MHz-en, a néhai Rádió Q, a helyi Retro Rádió és a Magyar FM helyén érhető el. Az indulást a Rádió 1 zenei vezetője, Bazsa Péter stábfotóval népszerűsíti.

A Best FM Budapest kereskedelmi rádióval bővült az éter az éjszaka folyamán. Vagyis végül el tudott indulni a budapesti 99,5 MHz frekvencián az eredetileg a City Rádió néven pályázó, a frekvenciát még az év elején elnyerő Media Depo Kft. rádiója.

Ez sokáig kérdéses volt, mert a kft. még januárban nyerte el a frekvenciát, majd 120 napja (4 hónapja) lett volna elindítani a rádiót Budapesten, de végül halasztást kértek és kaptak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsától, így a végső, kitolt határidő az indulásra szeptember 17. volt. A halasztással egyidejűleg – amiről még májusban hozott döntést a Médiatanács – a testület engedélyezte a City Rádióról Best FM-re történő névváltást is.

Bizonytalan volt a szeptember 17-i indulás is

Bár voltak olyan feltételezések is, hogy a Best FM a Győrben történtekhez hasonlóan esetleg nem tud elindulni szeptember 17-én, és ekkor elveszíthetik a frekvenciát, a kitolt határidőt, szeptember 17-i időpontot végül tartani tudták, sőt volt, aki már szeptember 16-án, nem sokkal éjfél előtt hallotta, amint megszólal a Best FM Budapest. Az indulást már abból sejteni lehetett, hogy néhány napja csatlakozott a Best FM Budapest a Helyi Rádiók Országos Egyesületéhez, a HEROE-hez, amit egyébként a Rádió 1 kereskedelmi igazgatója, Hauk Zoltán vezet tavaly óta.

A Best FM létrejöttében egyébként a januárban elhunyt Andy Vajna Rádió 1 hálózatának műsorait gyártó Bertók László, a szakmában csak McFly-ként emlegetett programigazgató is komoly szerepet vállalt, hiszen részt vett a Best FM munkatársainak toborzásában is. McFly cége egyébként az a Radio Factory Kft., mely a Rádió 1 és a Retro műsorait is gyártja.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) közhiteles nyilvántartása szerint a Best FM védjegy jelenlegi tulajdonosa a Tranzisztor Kft. A védjegy korábbi átírása ügyében a Fidesz ügyvédjeként is ismert Szabó Iván járt el a Tranzisztor Kft. nevében. Tehát a Best FM elindulásához a Fidesz ügyvédjének közreműködése is kellett.

A Rádió 1 zenei vezetője is posztolt róla

A Best FM Budapest indulásáról egyébként Bazsa Péter, a Rádió 1 zenei vezetője is posztolt a Facebookra nyilvánosan az alábbi fotóval.

A rádió stúdiójának külleme, az ott használt eszközök a Rádió 1 és a Retro Rádió stúdiójához hasonló. További érdekesség, hogy a Best FM indulásakor készített fotón a Rádió 1 néhány munkatársa is látható. Ez is alátámasztja, hogy nem igazán konkurensként viselkedik egymással a két rádió.

A Best FM Budapest stábja a stúdióban
A Best FM Budapest stábja a stúdióban. Fotó: Facebook

A budapesti a hatodik Best FM

A Best FM budapesti megjelenése után Best FM a következő városok helyi frekvenciáin érhető el:

  • Budapest – FM 99,5 MHz
  • Debrecen – FM 104,6 MHz
  • Nyíregyháza – FM 103,9 MHz
  • Székesfehérvár – FM 101,8 MHz
  • Zalaegerszeg – FM 88,9 MHz
  • Eger – FM 100,7 MHz (Az FM 7 helyén)

Az FM sugárzással egyszerre egyébként a Best FM Budapest internetes oldala is elindult a bestfmbudapest.hu címen, ahol online is hallgatható az adás.

A budapesti 99,5 MHz-et az elmúlt években a Rádió Q használta közösségi jelleggel, majd a frekvencia kormányközelbe került, és a később országossá váló Retro Rádió volt a birtokosa, majd egy Magyar FM nevű rádió szólt néhány hónapon át a frekvencián, amit a Médiatanács elnémított februárban.

A Best FM az 1990-es és 2000-es évek zenéit fogja játszani. Az rádió elindulásának pillanatai nézhetők vissza ezen a YouTube videón.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások