fbpx
Rádió 1

A Rádió 1 ráhajtana a Music FM hallgatóira

A Media1 felhívta a Rádió 1 programigazgatóját, hogy mi igaz néhány hozzánk eljutott pletykából. Bertók László (McFly) néhány dolgot megerősített, néhányat nem.

A Media1 több iparági forrásból is jelzést kapott az elmúlt hetekben, hogy hamarosan fontos változások várhatók a Rádió 1 háza táján.

A hozzánk beérkezett több információ közül az egyik legérdekesebb, hogy a június elején a Rádió 1 éjszakai műsorsávjában már felbukkanó Juhász Gergely, a Médiatanács által idén február elején elnémított Music FM egyik volt vezető munkatársa lenne a Rádió 1 hálózat zenei vezetője, valamint ugyancsak Juhász Gergely lehet a Dj Factory műsorvezetője és főszerkesztője.

Pénteken telefonon felhívtuk a legilletékesebbet, a szakmában sokszor csak McFly-ként emlegetett Bertók Lászlót, Rádió 1 programigazgatóját, aki csak részben erősítette meg az információt, részben pedig cáfolta azt. Azt mondta, az nem igaz, hogy Juhász lesz a Rádió 1 hálózat zenei vezetője (ezt a feladatkört változatlanul Bazsa Péter látja el), az viszont igaz, hogy a DJ Factory című műsornak Juhász lesz a műsorvezetője. A programigazgató hozzátette: főszerkesztői pozíció ilyen típusú műsor esetében nem létezik, de a műsorvezető szerkesztője is lesz a rádiós programnak.

A programigazgató hozzátette: Juhász Gergellyel régi ismerősök, hiszen még a régi Rádió 1-ben is együtt dolgoztak, és azóta is megmaradt a jó kapcsolat, így nagyon örül, hogy végül meg tudtak állapodni.

DJ-k is érkezhetnek a Music FM-től

Rákérdeztünk arra is, mi igaz abból, hogy a Music FM egykori hallgatóit úgy szeretnék megszólítani, hogy néhány egykori Music FM DJ-t is átvenne a Rádió 1. (Épp a múlt héten derült ki egyébként, hogy a Sláger FM is szeretné a Music FM egykori hallgatóit magához csábítani, mivel a rádió több ismert DJ-vel erősítette meg a Sláger DJ című műsorát, bár a Sláger  lemezlovasai nem a Music FM-től érkeztek.)

Bertók erre azt mondta, rádiós kutatást készített a Rádió 1 arról, hogy milyen változtatásokat, finomhangolásokat érdemes végezni a Rádió 1-en. Jelenleg még a kutatás kiértékelése folyik, ennek nyomán kerülhet sor bizonyos változtatásokra júliust követően.

Azt megerősítette a programigazgató, hogy tárgyalásban van Music FM-es DJ-kkel, de elmondása szerint még nem született meg velük a megállapodás, ezért még ő sem tudja megmondani, ki érkezik és ki nem.

Cooky megy, vagy marad?

Rákérdeztünk arra is, hogy igaz-e, hogy a Rádió 1 egyik ismert műsorvezetője, Cooky állítólag távozik a cégtől.

Erre a programigazgató azt mondta, évente hall ilyet, hogy esetleg Cooky elmenne, és a rádiózás helyett inkább a repülésre fókuszálna (hisz megszerezte a repülőgéppilóta-engedélyt), de Bertók László úgy tudja, nincs ilyen terv, hogy Cooky távozna.

Juhász Gergelyről

Juhász Gergely 1997 óta dolgozik rádiósként. Rádiós pályafutása kezdetén, még diákként a Rádió 47-nél kezdett, majd az érettségi után Békéscsabán rádiózott, innen áthívták az akkori budapesti Rádió 1-hez, majd később a Roxy Rádióhoz vezetett az útja. Karrierje során két és fél évet töltött a néhai Sláger Rádiónál, ahol ő volt a délutáni sáv műsorvezetője, majd a VIVA és az MTV csatornák zenei részlegét vezette. Dolgozott a Juventus Rádiónál és az országos Neo FM-nél is. 2013-tól főszerkesztő-műsorvezetője volt a Music Killersnek. 2017-től zenei vezető volt a Music FM-nél, ami idén februárban némult el.

Sokáig a Music FM azt kommunikálta, hogy szeretne visszatérni az éterbe. Ha ez egyszer így is lesz, valószínűleg már nem teljesen a régi stábbal kerülhet erre sor. A szintén egykori Music FM-es István Dániel ugyanis időközben a Manna FM-nél kötött ki. Igaz, a legfontosabb egykori Music FM-es műsorvezető, Bochkor Gábor egyelőre nem tudott visszatérni a rádiózás világába.

A Media1 néhány nappal ezelőtt arról is írt, hogy az idén év elején elhunyt Andy Vajna egykori rádiójának állami reklámbevételei jelentősen visszaestek a kormánybiztos halála óta, és a cégnek más kihívásokkal is szembesülnie kell a következő időszakban.

A Rádió 1 jelenleg 39 FM-sávon érhető el, épp ma ünnepli újraindulásának 3. évfordulóját.

ATV-közeli tulajdonba került egy fővárosi rádió, mely nevet is vált, Spirit FM lesz, ha a Médiatanács engedélyezi. A Media1 megkérdezte erről az ATV vezérigazgatóját.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások