Rádió 1

A Rádió 1 ráhajtana a Music FM hallgatóira

A Media1 felhívta a Rádió 1 programigazgatóját, hogy mi igaz néhány hozzánk eljutott pletykából. Bertók László (McFly) néhány dolgot megerősített, néhányat nem.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 több iparági forrásból is jelzést kapott az elmúlt hetekben, hogy hamarosan fontos változások várhatók a Rádió 1 háza táján.

A hozzánk beérkezett több információ közül az egyik legérdekesebb, hogy a június elején a Rádió 1 éjszakai műsorsávjában már felbukkanó Juhász Gergely, a Médiatanács által idén február elején elnémított Music FM egyik volt vezető munkatársa lenne a Rádió 1 hálózat zenei vezetője, valamint ugyancsak Juhász Gergely lehet a Dj Factory műsorvezetője és főszerkesztője.

Pénteken telefonon felhívtuk a legilletékesebbet, a szakmában sokszor csak McFly-ként emlegetett Bertók Lászlót, Rádió 1 programigazgatóját, aki csak részben erősítette meg az információt, részben pedig cáfolta azt. Azt mondta, az nem igaz, hogy Juhász lesz a Rádió 1 hálózat zenei vezetője (ezt a feladatkört változatlanul Bazsa Péter látja el), az viszont igaz, hogy a DJ Factory című műsornak Juhász lesz a műsorvezetője. A programigazgató hozzátette: főszerkesztői pozíció ilyen típusú műsor esetében nem létezik, de a műsorvezető szerkesztője is lesz a rádiós programnak.

A programigazgató hozzátette: Juhász Gergellyel régi ismerősök, hiszen még a régi Rádió 1-ben is együtt dolgoztak, és azóta is megmaradt a jó kapcsolat, így nagyon örül, hogy végül meg tudtak állapodni.

DJ-k is érkezhetnek a Music FM-től

Rákérdeztünk arra is, mi igaz abból, hogy a Music FM egykori hallgatóit úgy szeretnék megszólítani, hogy néhány egykori Music FM DJ-t is átvenne a Rádió 1. (Épp a múlt héten derült ki egyébként, hogy a Sláger FM is szeretné a Music FM egykori hallgatóit magához csábítani, mivel a rádió több ismert DJ-vel erősítette meg a Sláger DJ című műsorát, bár a Sláger  lemezlovasai nem a Music FM-től érkeztek.)

Bertók erre azt mondta, rádiós kutatást készített a Rádió 1 arról, hogy milyen változtatásokat, finomhangolásokat érdemes végezni a Rádió 1-en. Jelenleg még a kutatás kiértékelése folyik, ennek nyomán kerülhet sor bizonyos változtatásokra júliust követően.

Azt megerősítette a programigazgató, hogy tárgyalásban van Music FM-es DJ-kkel, de elmondása szerint még nem született meg velük a megállapodás, ezért még ő sem tudja megmondani, ki érkezik és ki nem.

Cooky megy, vagy marad?

Rákérdeztünk arra is, hogy igaz-e, hogy a Rádió 1 egyik ismert műsorvezetője, Cooky állítólag távozik a cégtől.

Erre a programigazgató azt mondta, évente hall ilyet, hogy esetleg Cooky elmenne, és a rádiózás helyett inkább a repülésre fókuszálna (hisz megszerezte a repülőgéppilóta-engedélyt), de Bertók László úgy tudja, nincs ilyen terv, hogy Cooky távozna.

Juhász Gergelyről

Juhász Gergely 1997 óta dolgozik rádiósként. Rádiós pályafutása kezdetén, még diákként a Rádió 47-nél kezdett, majd az érettségi után Békéscsabán rádiózott, innen áthívták az akkori budapesti Rádió 1-hez, majd később a Roxy Rádióhoz vezetett az útja. Karrierje során két és fél évet töltött a néhai Sláger Rádiónál, ahol ő volt a délutáni sáv műsorvezetője, majd a VIVA és az MTV csatornák zenei részlegét vezette. Dolgozott a Juventus Rádiónál és az országos Neo FM-nél is. 2013-tól főszerkesztő-műsorvezetője volt a Music Killersnek. 2017-től zenei vezető volt a Music FM-nél, ami idén februárban némult el.

Sokáig a Music FM azt kommunikálta, hogy szeretne visszatérni az éterbe. Ha ez egyszer így is lesz, valószínűleg már nem teljesen a régi stábbal kerülhet erre sor. A szintén egykori Music FM-es István Dániel ugyanis időközben a Manna FM-nél kötött ki. Igaz, a legfontosabb egykori Music FM-es műsorvezető, Bochkor Gábor egyelőre nem tudott visszatérni a rádiózás világába.

A Media1 néhány nappal ezelőtt arról is írt, hogy az idén év elején elhunyt Andy Vajna egykori rádiójának állami reklámbevételei jelentősen visszaestek a kormánybiztos halála óta, és a cégnek más kihívásokkal is szembesülnie kell a következő időszakban.

A Rádió 1 jelenleg 39 FM-sávon érhető el, épp ma ünnepli újraindulásának 3. évfordulóját.

ATV-közeli tulajdonba került egy fővárosi rádió, mely nevet is vált, Spirit FM lesz, ha a Médiatanács engedélyezi. A Media1 megkérdezte erről az ATV vezérigazgatóját.

Szóljon hozzá!