fbpx
TV2 Tények

A TV2 újra áthágta a választási eljárásról szóló törvényt a Nemzeti Választási Bizottság szerint

Az NVB megint 7,45 millió forint bírságot rótt ki a TV2-re pénteken, mert a Tények című műsora a Fidesz felé részrehajló volt. Az NVB szerint erkölcstelen, hogy a TV2 szándékosan és ismételten megsérti a választási eljárásról szóló törvény alapelveit.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) újabb 7,45 millió forint összegű bírságot szabott ki a TV2 Média Csoport Zrt.-re, mivel a TV2 Tények című műsorában jelentősen eltolódott a kormánypártok megjelenése a többi párthoz képest  – számolt be az NVB döntéséről a hvg.hu.

A TV2 ezúttal azért kapott újabb bírságot, mert „a Tények 18 órakor kezdődő kiadásai, Tények Röviden, Tények Reggel, Tények Este és Tények Extra kiadásainak 2019. május 6-a és május 9-e közötti műsorfolyama a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt jelölő szervezetek számára aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított, mint más jelölő szervezeteknek″.

A NVB határozatából eltiltotta továbbá a TV2-t a további jogsértéstől, valamint határozatának ismertetésére kötelezte a Tényeket.

A héten a Tények már kapott az NVB-től egy ugyanakkora bírságot

Nem először kap bírságot a TV2 az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek között, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási eljárási alapelvek megsértéséért.

Pár napja például azért kellett ugyanekkora, 7,45 milliós összeget megfizetnie az állami reklámpénzekkel kitömött TV2-nek, mert a Tényekben a Fidesz kampányvideóját sugározták, pont úgy, ahogy az állami M4 Sport is tette, ahol a Fradi-meccs szünetében a tévécsatornán maradó nézőket bombázták az egyperces Híradóba bújtatott, Orbán Viktor támogatására buzdító Fidesz-propagandavideóval.

NVB: erkölccsel, a közjóval és a józan ésszel sem egyeztethető össze

Az NVB legújabb határozatában (egy másik ügyre visszautalva) azt írja, a „Médiaszolgáltatónak már a 2019. április 8-án kelt 45/2019. számú határozat meghozatala óta tudomása volt arról, hogy miként kellene gyakorolnia a Ve. 2.§ (1) bekezdés c) és e) pontjaiban foglalt választási alapelveket.″

Az NVB idézi a Kúria állásfoglalását is: „Sem a józan ésszel, sem a közjóval, sem az erkölccsel nem egyeztethető össze az, hogy egy lineáris, országos hatókörű médiaszolgáltató az április 8-a óta kimutatható jogsértés ismeretében szándékosan megsértse a Ve. alapelveit″ .

A héten a Médiatanács is lesújtott a TV2-re

A héten egyébként az NVB mellett az NMHH Médiatanács is büntetést rótt ki a TV2-re. A Médiatanácsnak a Baywatch című film korhatári besorolásával akadt gondja, ami miatt 1 millió 350 ezer forinttal bírságolta meg a vállalatot.

A sorozatos bírságok azonban még aligha fogják megrengetni a TV2-t, mely hosszú idő után először épp a hetekben mutatott ki a tavalyi évre milliárdos profitot.

A TV2-vel összefüggő másik hír az is, hogy leváltották a TV2 legnagyobb műsorgyártó cégének, az IKO-nak néhány fontos vezetőjét. Kiderült az is, hogy a TV2 új, Kapd el, ha tudsz című  műsorát a fideszes médiaholding alá bekerült Hung-Ister fogja gyártani.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások