fbpx
A TV2 Pénzt vagy éveket! című játékának műsorvezetője, Kasza Tibi. fotó: TV2 sajtószoba

Milliárdokat termelt a TV2

2017-ben még súlyosan veszteséges volt a médiacég, 2018-ban azonban több mint másfél milliárd forint nyereségük lett. Kiderült az is, hogy igazgatósági tag lett a cégnél Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, aki korábban a TV2 körüli céghálóban már felbukkant különböző tisztségekben.

Közel 1,7 milliárd forint nyereséget ért el a 2018-as pénzügyi évben a TV2 Média Csoport – írta meg a hvg.hu az átalakulóban lévő cégcsoport leadott pénzügyi beszámolója alapján.

A TV2 évek óta veszteségesen működött, és még a 2017-es évben is óriási, 2 milliárd forintot meghaladó veszteséget produkált adózás után. Vagyis úgy tűnik, mostanra fordulat állt be a cég működésében, vélhetően nem függetlenül attól, hogy a vállalat egyre jelentősebb állami reklámpénzt is kap.

A hvg.hu cikkéből az is kiderül, hogy a társaság a 2018-as eredmények után osztalékot nem fizet. Kiderült néhány más fontosabb pénzügyi mutatószám is:

  • 35 milliárd forint eszközök/tőke és forrás összesen
  • 6,1 milliárd forint saját tőke
  • 1,686 milliárd forint adózás utáni eredmény

A portál által megszerzett céges akták alapján kiderült az is, hogy az Alcsútdoboz fideszes alpolgármestereként is ismert Tima János igazgatósági tagságot is kapott a TV2 csoportnál. Timáról korábban már mi is megírtuk, hogy szintén fontos tisztséget kapott a TV2 körüli más cégekben: a politikus-üzletembert kinevezték a TV2 anyavállalatához, az AV Progress Kft. ügyvezetőjének, illetve a Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) vezérigazgató-helyettesének is.

A 2018-as eredmények még a nemrégiben távozó Dirk Gerkens vezérigazgató korszakára vonatkoznak. Gerkens utódja, Pavel Stanchev május 15-én érkezik a TV2 Média Csoport élére.

A TV2-vel összefüggő másik mai hír az is, hogy mint a Médiatanács bejelentette,  nem találta aggályosnak a kereskedelmi csatorna Tények című műsorát.

Borítókép: A TV2 Pénzt vagy éveket! című játékának műsorvezetője, Kasza Tibi. Fotó: TV2 sajtószoba

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások