A TV2 Pénzt vagy éveket! című játékának műsorvezetője, Kasza Tibi. fotó: TV2 sajtószoba

Milliárdokat termelt a TV2

2017-ben még súlyosan veszteséges volt a médiacég, 2018-ban azonban több mint másfél milliárd forint nyereségük lett. Kiderült az is, hogy igazgatósági tag lett a cégnél Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, aki korábban a TV2 körüli céghálóban már felbukkant különböző tisztségekben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Közel 1,7 milliárd forint nyereséget ért el a 2018-as pénzügyi évben a TV2 Média Csoport – írta meg a hvg.hu az átalakulóban lévő cégcsoport leadott pénzügyi beszámolója alapján.

A TV2 évek óta veszteségesen működött, és még a 2017-es évben is óriási, 2 milliárd forintot meghaladó veszteséget produkált adózás után. Vagyis úgy tűnik, mostanra fordulat állt be a cég működésében, vélhetően nem függetlenül attól, hogy a vállalat egyre jelentősebb állami reklámpénzt is kap.

A hvg.hu cikkéből az is kiderül, hogy a társaság a 2018-as eredmények után osztalékot nem fizet. Kiderült néhány más fontosabb pénzügyi mutatószám is:

  • 35 milliárd forint eszközök/tőke és forrás összesen
  • 6,1 milliárd forint saját tőke
  • 1,686 milliárd forint adózás utáni eredmény

A portál által megszerzett céges akták alapján kiderült az is, hogy az Alcsútdoboz fideszes alpolgármestereként is ismert Tima János igazgatósági tagságot is kapott a TV2 csoportnál. Timáról korábban már mi is megírtuk, hogy szintén fontos tisztséget kapott a TV2 körüli más cégekben: a politikus-üzletembert kinevezték a TV2 anyavállalatához, az AV Progress Kft. ügyvezetőjének, illetve a Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) vezérigazgató-helyettesének is.

A 2018-as eredmények még a nemrégiben távozó Dirk Gerkens vezérigazgató korszakára vonatkoznak. Gerkens utódja, Pavel Stanchev május 15-én érkezik a TV2 Média Csoport élére.

A TV2-vel összefüggő másik mai hír az is, hogy mint a Médiatanács bejelentette,  nem találta aggályosnak a kereskedelmi csatorna Tények című műsorát.

Borítókép: A TV2 Pénzt vagy éveket! című játékának műsorvezetője, Kasza Tibi. Fotó: TV2 sajtószoba

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!