Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója

Bírságot kapott a TV2 és az M4 a Fidesz-kampányvideó miatt

A Nemzeti Választási Bizottság szerint törvénysértést követtek el a médiaszolgáltatók, amikor hírműsoraikban a Fidesz kampányvideóját sugározták.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a TV2 Média Csoportot 7,45 milliós, az M4-et működtető közmédiát pedig 745 ezer forintos bírsággal sújtotta, mert a médiaszolgáltatók hírműsoraiban, a Tényekben és a Híradóban Orbán Viktor és a Fidesz politikai céljait támogató kampányvideót sugároztak.

A kedden született határozatról beszámoló hvg.hu szerint az NVB panaszbeadvány nyomán járt el. Az NVB igazat adott a bejelentőnek, aki szerint a TV2 és az M4 eljárása ellentétes volt a választási eljárási törvénnyel, mely szabályozza, hogy a választási kampány során milyen körülmények között sugározható politikai reklám, illetve egyenlő esélyeket kell biztosítani valamennyi listát állító párt számára. Az NVB szerint ez az elv sérült.

Egyébként a TV2 – szinte minden kormánypárti szellemiségű médiumhoz hasonlóan – elutasította, hogy politikai reklámokat sugározzon, így már csak ezért is érdekes, hogy a  hírműsorába ágyazva, a Fidesz kampányvideója mégis adásba került a Tények című műsorban.

Az NVB döntése alapján a két médiaszolgáltatónak az elmarasztaló határozatról a hírműsoraiban tájékoztatniuk kell a nézőket.

Az M4 sportcsatornán a Fradi-Újpest meccs szünetében sugárzott egyperces Híradó fele a Fidesz új kampányvideóját tartalmazta, lejátszották a „Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást!” szpotot és adásba került a „május 26-án szavazzunk a Fideszre!” szlogen is.

A TV2 egyébként a napokban már egy másik elmarasztalást is kapott a Nemzeti Választási Bizottságtól.

Kiemelt kép: Marsi Anikó és Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója. TV2 sajtófotó

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti