fbpx
Napi.hu

Visszatért az Indamediához a viharos körülmények között távozni kényszerülő Torkos Matild fia és más változás is történt az Index és a Napi.hu tulajdonosánál

Több olyan munkatárssal is bővült a nagy távozási és kirúgási hullám után az Indamedia csoporthoz tartozó Napi.hu szerkesztősége, akik dolgoztak már a médiacsoport egyik-másik kiadványánál. A Napi.hu kötelékében tér vissza a tavaly nyáron, nem sokkal édesanyja, Torkos Matild viharos elbocsátása előtt távozó Károly Gábor, és az Index munkatársa, Hercsel Adél is csatlakozott a Napi.hu-hoz.

Mint azt a Media1 hétfőn megírta, az elmúlt pár hónapban sok vihart megélt Napi.hu közzétette az új impresszumát, amiből kiderült, hogy szinte teljes sorcsere történt a lapnál. A régi stábból csak két, 2022-ben érkezett újságíró maradt meg. A lap megbízott főszerkesztője Németh Tamás, aki az Indextől érkezik, korábban a HírTv-nél, a Világgazdaságnál és az Állami Számvevőszéknél is dolgozott.

További érdekesség, hogy további két olyan munkatárssal is bővült a nagy távozási és kirúgási hullám után az Indamedia csoporthoz tartozó Napi.hu hírportál szerkesztősége, akik dolgoztak már az Indamedia csoport egyik-másik kiadványánál.

Akárcsak a Napi.hu megbízott főszerkesztője, szintén az indamediás Index.hu-tól ült be a Napi.hu-hoz Hercsel Adél, akinek bár neve még szerepel a 2020-ban kormányközelbe került lap impresszumának belpolitikai újságírói között, az archívum tanúsága szerint 2022. november közepén írt oda legutóbb cikket. Hercsel korábban dolgozott a HVG-nél és a Nők Lapjánál is, az Indamediához tartozó Indexnél azután kezdett, hogy 2020-ban a régi indexesek tömeges távoztak Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátása után, így az összes pozíció megüresedett az Indexnél.

Károly Gábor, akinek édesanyja, Torkos Matild perelni készült az Indamediát, mégis visszatér a médiacsoporthoz

Károly Gábor szintén a 2020. nyári tömeges távozásokat követően került az Indexhez, de onnan tavaly, 2022 júniusában távozott, nem sokkal épp azelőtt, hogy édesanyját, a szintén újságíró Torkos Matildot betegszabadságáról visszatérve védett kora ellenére, és meglehetősen méltatlan körülmények között eltávolították az Indextől.

Elbocsátotta az Index Torkos Matildot, a lap főmunkatársát (FRISSÍTETT)

 

Munkaügyi pert indíthat Torkos Matild, az Index elbocsátott főmunkatársa a volt lapja ellen – a Sajtószakszervezet elnöke szerint védett korú munkavállaló ilyen körülmények között nem bocsátható el

Károly Gábor a nyilvános LinkedIn profilja szerint az Indexnél 2020 és 2022 közötti időszaka előtt a kormányközeli Világgazdaságnál és az ugyancsak kormányközeli Origónál dolgozott. Miután tavaly nyáron elhagyta az Indamediát, egy pénzügyi technológiákkal foglalkozó oldalnál, a fintech.hu-nál volt főszerkesztő néhány hónapon át, ezután tért most vissza az őt tavaly nyárig foglalkoztató Indamediához, de cégcsoporton belül ezúttal az Index helyett immáron a Napi.hu-hoz.

Frissítés 2023.01.25.

Kiderült az is, hogy Gáll Csongor, a HírTV Informátor című, az ellenzék lejáratására szakosodott műsorának eddigi képernyőse is csatlakozik a Napi.hu-hoz, erről különálló hírünkben olvashatnak bővebben.

A Napi.hu-hoz igazolt a HírTV Informátor című műsorának házigazgazdája

A Napi.hu elmúlt pár viharos hónapjának eseményeit e linken tudja végigkövetni.

Van új impresszum: teljes a sorcsere a Napi.hu-nál

Kitört a botrány a Napi.hu-nál: a 15 fős stábból 6 embert elbocsátottak, több munkatárs maga mondott fel

Elhelyezkedett Domokos László, a Napi.hu eltávolított főszerkesztője

Tovább duzzad a botrány a Napi.hu körül, lemondott Korányi G. Tamás a lap tiszteletbeli főszerkesztői posztjáról

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Napi.hu.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások