fbpx
napi.hu

Van új impresszum: teljes a sorcsere a Napi.hu-nál

A dominó tavaly októberben kezdett el dőlni a Napi.hu-nál.

Korábban a Media1 is több cikkben is foglalkozott a Napi.hu nevű online gazdasági lapnál végbement változásokkal.

A dominó tavaly októberben kezdett el dőlni. Miután húsz év után elbocsátották Domokos Lászlót, a Napi.hu főszerkesztőjét, többen felmondtak, illetve többeket eltávolítottak az Index-szel egy médiacsoportba, az Indamedia csoporthoz tartozó laptól.

Most végre kikerült az új impresszum, amelyből kiderül, hogy a régi stábból csak két, 2022-ben érkezett újságíró (Csernik-Varga Adrienn és Koncsek Rita), valamint a grafikus, és a fejlesztő maradt meg.

A Media1 megírta azt is, hogy az októberben eltávolított főszerkesztő, Domokos László december 1-jétől a HVG Gazdaság rovatának vezetőjeként folytatja újságírói pályáját és a Napi.hu távozó munkatársai is találtak maguknak állást a szakmában.

Az impresszum egyelőre csak mint megbízott főszerkesztőt tünteti fel Németh Tamást, aki úgy tudjuk, az Indextől érkezik, korábban a HírTv-nél és a Világgazdaságnál is dolgozott, valamint az Állami Számvevőszék kommunikációs munkatársa is volt.

Frissítés

További érdekesség, hogy csatlakozott a Napi.hu-hoz az a Hercsel Adél, aki 2020 óta, Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátása után történt tömeges távozásokat követően az Index munkatársa volt, de tavaly november óta már nem jelent meg írás tőle tőle az Indexen. A Napi.hu-hoz igazolt az a Károly Gábor is, aki tavaly távozott az Indamediához tartozó Indextől, nem sokkal azelőtt, hogy édesanyját, Torkos Matild főmunkatársat védett kora ellenére elbocsátották, ami miatt Torkos munkaügyi perre készült az Indamediáával szemben – erről a fejleményről különálló hírünkben olvashatnak.

Visszatért az Indamediához a viharos körülmények között távozni kényszerülő Torkos Matild fia és más változás is történt az Index és a Napi.hu tulajdonosánál

Frissítés 2

Egy újabb hírben arról is írunk, hogy Gáll Csongor, a HírTV Informátor című műsorának arca is csatlakozik a Napi.hu-hoz. Gáll Csongor nemrégiben tűnt el az ellenzék lejáratására szakosodott tévéműsorból.

A Napi.hu-hoz igazolt a HírTV Informátor című műsorának házigazgazdája

 

 

A sajtószabadság ellen tevő személyek feketelistáján szerepel a Napi.hu leendő ügyvezetője

Megtudtuk azt is, hogy az a Varga Endre veszi át a Napi.hu portált működtető kft. irányítását, aki a Napi.hu testvérsite-jainál, az Index lapigazgatójaként és a szintén indamediás autós portál, a Totalcar ügyvezetőjeként, valamint a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) elnökeként is tevékenykedik tavaly nyár óta. Kinevezését megelőzően Varga Endre korábbi munkahelyei főleg pénzügyi, banki területhez kötődtek, 2015-től 2021 júniusáig a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Banknál dolgozott, ahol 2018-tól három éven keresztül osztályvezetőként tevékenykedett.

Varga Endre a sajtószabadságot megsértő személyek nemzetközi feketelistáján szerepel, amióta tavaly nyáron megpróbálta jogi eszközök segítségével akadályozni a Media1 szabad működését: 553 ezer forintot próbált egy fizetési meghagyási eljárással (fmh) kihúzni lapunk büdzséjéből megalapozatlanul.

Távozik a Napi.hu ügyvezető igazgatója, az utódja a feketelistán szereplő Varga Endre lesz

Jogi segítséget ajánl a TASZ a Media1-nek, miután az Index lapigazgatója félmillió forintot követel egy róla közölt fotó miatt

Kapósnak bizonyulnak a Napi.hu tömegesen távozni kényszerülő munkatársai

Elhelyezkedett Domokos László, a Napi.hu eltávolított főszerkesztője

További távozások vannak, teljesen szétrobbant a Napi.hu régi stábja

Elfogadta az Indamedia Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztőjének lemondását

20 év után eltávolítják Domokos Lászlót, a Napi.hu főszerkesztőjét, néhányan a felmondásukat fontolgatják emiatt az Indamedia lapjánál

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: napi.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások