fbpx
Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője

Tovább duzzad a botrány a Napi.hu körül, lemondott Korányi G. Tamás a lap tiszteletbeli főszerkesztői posztjáról

Nyílt levélben bírálja Mucsányi Mariannát, az Indamedia tartalomigazgatóját és egyúttal lemondott tiszteletbeli főszerkesztői posztjáról Korányi G. Tamás, a Napi.hu alapítója, aki azt kéri, legkésőbb csütörtökre távolítsák el a nevét a lap impresszumából, mert nem tud azonosulni mindazzal, ami az Indamedia újságjánál jelenleg zajlik.

Mint arról a Media1 beszámolt, tömeges elbocsátásra került sor ma az Indamedia egyik lapjánál, a Napi.hu-nál, így a már korábban eltávolított Domokos László főszerkesztő után további 6 embertől válik meg Mucsányi Marianna, a Kossuth Rádió csatornaigazgatói posztjáról idén érkezett tartalomigazgató. Ezenkívül nem töltheti ki a saját maga által benyújtott felmondásának lejárati idejét Szabó Dániel, a lap főszerkesztő-helyettese és ugyancsak azonnal mennie kell Vámosi Ágoston újságírónak, aki már korábban ugyancsak benyújtotta a felmondólevelét, de most azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, vagyis ő sem töltheti ki a felmondási idejét.

Íme a Napi.hu szerkesztőségéből ma elbocsátottak névsora

Illisz László tartalomfejlesztési igazgató, Mucsányi Marianna kinevezettje alig pár nap után szintén elhagyta a napi.hu-t, aki arra hivatkozott, hogy az Indamediánál töltött két-három napja alatt valami történt az egészségével, azonban máris visszamenekült az InfoRádióhoz, ahonnan érkezett a céghez, és munkatársaitól úgy tudjuk, továbbra is munkaképes, sőt dolgozik is a rádiónál, bár az Indamediánál tapasztaltak megviselték.

A tömeges elbocsátásokra egyes vélemények szerint azért került sor, mert Mucsányi Marianna nem találta meg a közös hangot a szerkesztőséggel. A kirúgásokat többen tisztogatásként értékelték és felháborodottan fogadták.

Korányi G. Tamás, a lap alapítója azt kéri, töröljék a nevét a stáblistából

Ebben az ügyben friss fejlemény az alábbi nyílt levél, melyet Korányi G. Tamás küldött az imént Mucsányi Mariannának, de a Media1-et is másolatba téve. Korányi, ahogy írja is levelében, a Napi.hu alapítója volt és 2013-2017-ig főszerkesztője is volt az internetes lapnak, neve jelenleg is szerepel az újság impresszumában mint tiszteletbeli főszerkesztő. Azt kéri azonban, ezt legkésőbb holnapra töröljék.

A levelet szó szerinti formában közöljük:

Mucsányi Mariann, a munkáltatói jogokat gyakorló tartalomfejlesztési igazgató
Kovács Péter ügyvezető igazgató, Napi.hu

Tisztelt Mucsányi Mariann, kedves Péter!

Mint tudjátok, 2000-ben a Napi Gazdaság egyik tulajdonosaként alapítója voltam a Napi.hu-nak, és (a Napi Gazdaság eladását követően) 2013-tól 2017-ig betöltöttem az internetes lap főszerkesztői posztját. Az aktív ujságírástól való visszavonulásomkor, 2017-ben a Napi.hu akkori tulajdonosa és korábbi kollégáim felkértek, hogy tiszteletbeli főszerkesztőként továbbra is álljak a lap mellett és – ha úgy adódik – tanácsaimmal segítsem annak munkáját. Számomra ez nagy megtiszteltetés volt.
Az utóbbi hetekben olyan események történtek a Napi.hu körül – Domokos László főszerkesztő leváltása,Illisz László váratlan távozása, a szerkesztőség hat megbecsült tagjának eltávolítása – amelyek arra késztetnek, hogy megkérjelek Titeket, a holnapi nappal (november 24-ével) vegyétek ki nevemet a Napi.hu impresszumából.
Magam is két évtizedig voltam a Napi Gazdaság, illetve a Napi.hu tulajdonosa, természetesen megértem a tulajdonos jogát a lap irányvonalának, személyi összetételének változtatására, ám úgy vélem – és pályám során ehhez mindvégig tartottam magam – hogy a váratlan, a lap készítőivel nem egyeztetett, kapkodónak tűnő lépések – különösen ha azokat nem kommunikálják megfelelően az érintettekkel – egyértelműen ártanak a lapnak, olvasótáborának és – végső soron – tulajdonosainak is. Mivel úgy érzem, a Napi.hu jelenleg már nem az a lap, amelyet – ha távolról is –, de magaménak vallhatok, nem maradt más lehetőségem, mint a lemondás e tiszteletbeli posztról.

Üdvözlettel:

Korányi G. Tamás

Frissítés 2022.11.24. 17:05

Korányi G. Tamás kérésének a nyílt levelet követő másnap, november 24-én eleget tett az Indamedia és törölték a nevét az impresszumból.

Az ügy előzményeiről itt olvashatnak.

Kitört a botrány a Napi.hu-nál: a 15 fős stábból 6 embert elbocsátottak, több munkatárs maga mondott fel

További hírek érhetők el a Media1-en.

borító: Korányi G. Tamás, a Napi.hu volt tiszteletbeli főszerkesztője
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások