fbpx
Napi.hu

Kitört a botrány a Napi.hu-nál: a 15 fős stábból 6 embert elbocsátottak, több munkatárs maga mondott fel

A Media1 információi szerint az Index testvérlapjához, az Indamediához tartozó Napi.hu 15 fős munkatársi gárdájából 2, köztük Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes felmondott, 6-tól pedig megválik a Napi.hu, valamint alig néhány nappal bemutatkozása után távozik az újonnan kinevezett tartalomigazgató, Illisz László is, aki kinevezésekor még arról beszélt a munkatársaknak, hogy fél szavakból is értik egymást Mucsányi Mariannával. Egészségügyi okokra hivatkozva hagyja ott pár nap után a Napi.hu-t, de azóta visszamenekült az InfoRádióhoz, ahol ma már részt is vett a munkában. A távozók közül többen felháborodottan tisztogatást emlegettek a Media1-nek.

A Media1 információi szerint Domokos László főszerkesztő leváltása után távozik Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes is a Napi.hu szerkesztőségéből, valamint egy másik fontos munkatárs, Vámosi Ágoston is: mindketten már a felmondási idejüket töltötték a napokban (de ma az Indamedia vezetése közölte velük, hogy nem tölthetik ki a hátralévő néhány napot, tehát felmentik őket a munkavégzés alól).

Mucsányi Marianna kinevezettje, Illisz László pár nap alatt rájött, hogy az egészségügyi állapota nem teszi alkalmassá a feladatra, majd visszamenekült az InfoRádióhoz

Illisz László, az InfoRádiótól érkező tartalomfejlesztési igazgató, aki a napokban mutatkozott be a lapnál, pár nap után szintén távozik. Illisz az egészségügyi állapotára hivatkozva hagyja ott a céget.

Egyes stábtagok a Media1-nek arról beszéltek, Illisz megpróbál visszatérni az InfoRádióhoz: ez egyébként ma reggel már meg is valósult, vagyis úgy tűnik, az egészsége körül akkora gond nincs azért, mert rádiózni ezután is tud.  A Media1-nek egy inforádiós forrás azt mondta, nekik Illisz azt mondta, azért tér vissza, mert rossz hangulattal találkozott a Napi.hu-nál.

A rapid sebességű távozása a napi.hu-tól azért is érdekes, mivel a Media1 információi szerint kinevezését követő bemutatkozáskor egy hétfői napon még azt mondta Illisz a stábnak, annyira jól értik egymást Mucsányi Mariannával (a Kossuth Rádió volt csatornaigazgatói posztjáról érkező Indamediás tartalomigazgatóval, Szadai Károly Médiatanács-tag feleségével), hogy akár képesek lennének befejezni egymás félbehagyott mondatait is. Pár nap múlva mégis elbúcsúzott Illisz a Napi.hu-tól.

Ma a szerkesztőségben egymás után hivogatják be a munkatársakat, hogy ki az a 6 fő, akivel nem dolgoznak tovább azokon túl, akik már a felmondási idejüket töltik. Ez azt jelenti, hogy a 15 fős eddigi stábból mintegy 7 fő marad, de a Media1 információi szerint további távozások sem zárhatók ki a következő időszakban.

A távozók közül többen tisztogatást emlegetnek

A Media1 informátorai arról beszéltek, hogy szerintük arról van szó, hogy mivel Mucsányi Marianna a kinevezettjén keresztül szembekerült a szerkesztőséggel, nem tudott velük együtt dolgozni, ezért inkább leváltják a szerkesztőség jelentős részét. Többen is felháborodásuknak adtak hangot a Media1-nek azzal kapcsolatban, ami a napi.hu körül történik.

Volt, aki egyenesen tisztogatásként jellemezte az egészet.

Újak is érkeztek

A lapnál eközben felbukkanni látták informátoraink azt a Sánta Andrást, aki korábban az Indexnél több médiaetikai szempontból aggályos ügyhöz adta a nevét, például egy halálos kimenetelű busztragédia kapcsán gúnyolódott az egynapos utazáson résztvevőkön.

A napi.hu-hoz igazol át Németh Tamás is, aki az Index, a Világgazdaság, valamint a HírTV munkatársa volt, de dolgozott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs munkatársaként is. Németh megbízott főszerkesztői állást kap a Napi.hu-nál.

A napi.hu-nál zajló folyamatok előzményeiről, a lapot hosszú ideje vezető főszerkesztő leváltásáról korábban a Media1 már beszámolt, az ezzel kapcsolatos anyagunk ITT található.

Frissítés 2022.11.23. 14:02

Megvan, kiktől válik meg az Indamedia

Megszereztük a ma elbocsátottak listáját, íme a linkre kattintva.

Íme a Napi.hu szerkesztőségéből ma elbocsátottak névsora

Frissítés 2022.11.23 18:27

Nevének törlését kéri Korányi G. Tamás, a lap tiszteletbeli főszerkesztője

Tovább duzzad a botrány a Napi.hu körül: lemondott Korányi G. Tamás a lap tiszteletbeli főszerkesztői posztjáról és nyílt levélben bírálja Mucsányi Mariannát.

Tovább duzzad a botrány a Napi.hu körül, lemondott Korányi G. Tamás a lap tiszteletbeli főszerkesztői posztjáról

 

20 év után eltávolítják Domokos Lászlót, a Napi.hu főszerkesztőjét, néhányan a felmondásukat fontolgatják emiatt az Indamedia lapjánál

Megújul a Napi.hu – az InfoRádiótól érkezett új tartalomfejlesztési igazgató a portálhoz

További hírek érhetők el a Media1-en.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások