fbpx
Domokos László, a Napi.hu távozó főszerkesztője

20 év után eltávolítják Domokos Lászlót, a Napi.hu főszerkesztőjét, néhányan a felmondásukat fontolgatják emiatt az Indamedia lapjánál

A Media1 információi szerint némiképp feszült és hosszú vezetői értékezletre került sor hétfőn a Napi.hu-nál, az Indamedia gazdasági portáljánál, ahol kiderült, munkáltatói kezdeményezésre több mint 20 év közös munka után eltávolítja a cégvezetés Domokos László főszerkesztőt. Megtudtuk azt is, hogy néhányan felmondani készülnek, mivel attól tartanak, hogy az Indexnél tapasztalt jelenségekhez hasonló ismétlődhet meg a Napi.hu-nál is, és ehhez nem adják a nevüket.

A Media1 több forrásból is arról értesült, hogy hétfőn végleg eldőlt, távozik a Napi Gazdaság és a Napi.hu szerkesztőségében együttvéve több mint 20 évet eltöltő, eleinte újságíróként, majd senior szerkesztőként,végül hosszú évek óta főszerkesztőként tevékenykedő, a szerkesztőségben nagy megbecsültségnek örvendő Domokos László.

A Media1 azt is megtudta, hogy Domokos nem maga kívánt távozni, azt az Indamedia főnöksége kezdeményezte, bár formálisan végül közös megegyezéssel kerül sor erre.

A Media1 telefonon érte el ma, kedden Domokost, de nem kívánt nyilatkozni. (Az Indamedia munkatársaival rendkívül szigorú, pénzügyi szankciókat is tartalmazó titoktartási nyilatkozatot íratnak alá, ezért nem nyilatkozhatnak.) Lapunk azonban több megbízható forrásból is úgy tudja, hogy a kérdés teljesen eldőlt, Domokos távozik.

Felháborodottan fogadta a fejleményeket a Napi.hu szerkesztősége

A minap egy meglehetősen pr-szagú és csak szűk körnek eljuttatott közleményben az Index.hu-t is tulajdonló Indamedia cégcsoport annyit jelentett be, hogy Illisz Lászlót, az Inforádió jelenlegi felelős szerkesztőjét nevezik ki üzletfejlesztési- és tartalomfejlesztési igazgatónak a Napi.hu élére. Az új vezető kinevezésének időpontját a közlemény egyébként nem tartalmazta. Feladata az lesz, hogy még az idén átmárkázza és megújítsa a portált. A közleményben Ziegler Gábor, az Indamedia vezérigazgatója és társtulajdonosa hozzátette, hogy Illisztől azt is várják, hogy

„a Napi.hu – megőrizve jelenlegi értékeit – szélesítse a tartalomkínálatot, aktuális, elemző cikkeivel még jobban képes legyen megszólítani a felsővezetőket éppúgy, mint a hazai kkv-szektor szereplőit”.

A Media1 információi szerint azonban jóval többről van szó, mint egyszerű átmárkázásról és a mostanáig elsősorban a rádiós és a nyomtatott sajtópiacon tapasztalatokat szerző Illisz László kinevezéséről, aki ráadásul nem is főszerkesztő lesz, hanem egy menedzser, tehát nem tekinthető Domokos utódjának. Napi.hu-s forrásaink szerint a pr-szagú közleménnyel – melyet éppen a vezető médiapiaci portálnak, a Media1.hu-nak nem küldtek meg – azzal akartak elébe menni, hogy az ügy nem épp pozitív része, a főszerkesztő eltávolítása is bekerüljön a sajtóba.

Tegnap, hétfőn Mucsányi Marianna, az Indamedia tartalomfejlesztési igazgatója (a Kossuth Rádió volt csatornaigazgatója, egykori inforádiós vezető, aki egy tavalyi Media1-es oknyomozó cikk okozta botrány után volt kénytelen távozni az MTVA-tól), az érkező Illisz László majdani főnöke tartott értekezletet a változásokról a Napi.hu stábjának, melynek egyes tagjai azonban igencsak furcsállották az Illisz kinevezésével kapcsolatos hírt, illetve Domokos eltávolítását.

A szerkesztőség több tagjától is hallottuk azt a véleményt, mely szerint Domokos László vezetésével egy olyan gazdasági portál volt eddig a Napi.hu, mely ha indokolt volt, bírálhatta a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseit, ennek is volt köszönhető, hogy több hirdető, aki az Indexnél az elmúlt években már nem kívánt hirdetni, az Indamediánál ezt még megtette.

Többen a szerkesztőségből már ki is nyomtatták a felmondásra szolgáló sablont

Tavaly egyébként az Indamedia még nagyon elégedett volt Domokos László teljesítményével, olyannyira, hogy amikor az Index gazdasági rovatánál tavaly ősszel komoly gondokkal küzdöttek, az Indamedia közleményt adott ki, amelyben Starcz Ákos, az Index.hu vezérigazgatója bejelentette, hogy Domokost kérték fel, hogy segítsen szakértelmével, illetve Domokosra készültek bízni az Index gazdasági rovatát. Végül egyébként az Index és a napi.hu akkor bejelentett összevonása gyakorlatilag elmaradt – úgy tudjuk azért, mert az Indamedia rájött, hogy ez hirdetővesztéssel járna, mivel egyes hirdetők attól tartottak, hogy ha az Index.hu-n hirdetnének, az támadási alapot szolgáltatna az Index kritikusai számára.

A Media1 úgy tudja, hogy miután Mucsányi Marianna észlelte a szerkesztőség kollektív felháborádást a mostani fejleményeken, személyes elbeszélgetéseket kért az újságíróktól. A napi.hu stábjából többen már le is töltötték az internetről a felmondásra szolgáló űrlapot két féle változatban: az egyik közös megegyezésről szól, a másik munkavállalói felmondásról. Hogy végül melyiket írják alá, az a találkozókon dől majd el.

Letiltotta az Index vezetése a Márki-Zay Péterrel felvett egyórás nagyinterjút, majd elbocsátották a beszélgetést készítő súlyos beteg főmunkatársat

Frissítés 2022.11.23.

Domokos László főszerkesztő eltávolítása után további 6 főt bocsátottak el, valamint Illisz László tartalomfejlesztési igazgató alig pár nap után ugyancsak távozott rossz egészségügyi állapotára hivatkozva, de azonnal felbukkant újra az InfoRádióban. Távozott továbbá önként két munkatárs is a napi.hu-tól, köztük Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes is. Részletek erről különálló hírünkben, melyben arról is szó esik, hogy a távozók egy része szerint tisztogatás történt.

Kitört a botrány a Napi.hu-nál: a 15 fős stábból 6 embert elbocsátottak, több munkatárs maga mondott fel

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Megtalál minket Facebookon is, és kérheti híreinket Telegramon is.

Borító: Domokos László, a Napi.hu távozó főszerkesztője. Fotó: LinkedIn
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások