fbpx
Datadat.

Büntetőfeljelentést tesz 29 portál és 2 tévécsatorna állításai kapcsán a Datadat

Rágalmazás miatt feljelentést tesz a cég.

29 internetes hírportál és 2 országos tévécsatorna olyan állításokat közölt, amelyek a Datadat szerint alkalmasak a becsületének csorbítására, ezért a digitális cégcsoport jogi képviselőkön keresztül ismeretlen tettesek ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás gyanúja miatt feljelentést tett – idézte a vállalat mai, hétfői közleményét a Telex.

Mint azt a portál felidézte, a választási kampányban sokan névre szóló sms-t kaptak, amiben az ellenzékhez köthető mondatok szerepeltek – a kormánypárti média állításai szerint a Datadat úgymond illegálisan adta át választópolgárok adatait az ellenzéknek, ami törvényellenes. A Telex szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) már április elsején nyomozást indított az sms-ek ügyében, és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) is megerősítette a lapnak, hogy személyes adattal visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást folytatnak.

A cég azt állítja, a kormánypárti média a cikkek megírása előtt nem kereste meg a őket, azaz az érintettet, a Datadatot.

Nem említette a cég cáfoló reakcióját a kormánypárti lap

A Datadat egy március végi közleményében részletesen reagált az ellenük megfogalmazott vádakra. A kormánypárti Magyar Nemzet a múlt héten azonban, amikor arról írt, hogy nyomozás indult a cég ellen a korábbi állításokat megismételte a cikkben, a Datadat reakcióját azonban nem említette.

„Soha semmilyen formában nem volt a Datadatnak köze az ominózus sms-kampányhoz és ezt nyilván a szerzők is tudták. Ha esetleg nem tudták volna, akkor megkérdezhették volna a cégünket, amit soha nem tettek meg vagy akár elolvashatták volna a cégünk honlapjára kikerült cáfolatot, hiszen annak idején a Datadat cégcsoport részletes közleményben számolt be arról, hogy milyen tárgyi, tényszerű tévedésekre alapozták a rágalmazó hadjáratot”

– írta a cég a hétfői közleményében. A Telexnek azt is megírták, hogy olvastak arról, hogy Budai Gyula feljelentést tett, ami miatt nyomozás indult, de a Datadatot eddig sem a NAIH, sem az NNI nem kereste.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások