fbpx
Várakozó újságírók Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatóját megelőzően a Karmelita kolostor előtt 2022. december 21-én.

Nem engedték be Orbán Viktor Kormányinfójára a Media1 két munkatársát és több más médiumot (VIDEÓ)

Szabályszerűen, a kormányzati sajtótájékoztatókra történő regisztrációra fenntartott e-mail címen jelentkeztünk még kedden. Élőben közvetítettük a Facebookon, hogy ennek ellenére rendőrök akadályozzák meg a belépésünket, ahogy több más médium munkavégzését is megakadályozták.

Orbán Viktor miniszterelnök meglehetősen ritkán válaszol a független sajtó kérdéseire, interjút pedig ilyen médiumnak hosszú évek óta nem adott.

A kedden meghirdetett, szerdán tartott év végi sajtótájékoztatóján sem fogja tudni kérdezni néhány, nem kormánykontroll alatt lévő sajtótermék, köztünk lapunk sem. Kedden a hivatalos, erre fenntartott e-mail címen regisztráltunk még a kedd délutáni határidő előtt. Olvasási visszaigazolás is érkezett a Miniszterelnöki Sajtóirodától, vagyis elolvasták a regisztrációs igényünket.

Választ ugyan nem kaptunk tőlük, ám két munkatársunk is megjelent szerda reggel a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostor / Várszínház épületénél. Az épületet nem lehet megközelíteni, azt felújításra hivatkozva korábban kordonnal vették körül. A kordon bejáratánál posztoló készenléti rendőrnél található listán egyik regisztrált munkatársunk neve sem szerepelt. Magyarázat nincs, hiszen nem egy illetékes, hanem egy rendőr közli, hogy rajta van-e az illető újságíró a listán, vagy sem, és a rendőr sem tudta megmondani, kinél lehetne reklamálni.

A Media1-hez hasonlóan járt a 444 fotósa, továbbá egy kínai hírügynökség két munkatársa és ahogy az lenni szokott Magyar Hang egyik újságírója is.

Az esetről élő videót készítettünk a Facebookon, mely itt tekinthető meg:

Egyébként az idén májusban indult Napunk.sk, Szlovákiában működő magyar nyelvű  hírportál munkatársának belépését is megpróbálták megakadályozni, de később egy rejtélyes illető mégis üzent a készenléti rendőröknek, hogy engedjék be őket, így ez a portál végül ott lehetett a sajtótájékoztatón.

Frissítés 14:24

Elismerte a miniszterelnök sajtósa, hogy hibáztak

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt mondta a Media1-nek, hibát követtek el a 444 ügyében. A Media1 ügyében egyelőre nem reagált.

Bocsánatot kért a 444-től a miniszterelnök sajtófőnöke – arra egyelőre nincs válasz, a Media1-et miért nem engedték be a Kormányinfóra

Orbán: Majd akkor adok interjút, ha lesz mondanivalóm

Jeszenszky Zsolt: Nincs még egy ország, ahol annyira szabad a sajtó, mint Magyarországon (VIDEÓ)

 

Botrány a Kúrián: rendőrökkel akadályozták meg, hogy tudósítások készüljenek a NAV és a Médiatanács elleni perekről

 

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Várakozó újságírók Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatóját megelőzően a Karmelita kolostor előtt 2022. december 21-én. Fotó: Media1/Gulyás Balázs
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások