fbpx
A napunk.dennikn.sk/hu címlapja 2022. május 9-én.

Elindult a Denník N magyar nyelvű kiadása, a Napunk

Összesen 11 munkatárs dolgozik a magyar portálon.

A sikeres közösségi finanszírozás és hosszú hónapok tervezése után a szlovákiai Denník N elindította a magyar hírportálját, a Napunk.sk-t – értesítette hétfőn a Media1.hu-t Szalay Zoltán, a projekt gazdája.

Az induló portál kapcsán a köszöntőcikkben a Napunk munkatársai elmondták, a lapot elsősorban a szlovákiai magyarok számára hozták létre.

„A Denník N-nél sokáig gondolkodtunk azon, hogyan tudnánk megerősíteni a szlovákiai magyar független újságírást. A döntést végül ti, vagyis az olvasóink hoztátok meg. Közösségi finanszírozás keretében az év elején több, mint 90 ezer eurót gyűjtöttetek össze, melynek köszönhetően lehetőségünk nyílt egy kezdetben 11 tagot számláló, önálló szerkesztőséget létrehozni. Mától minden nap jelentkezünk nagyobb cikkekkel, valamint több tucatnyi rövidhírt is közlünk a Percről percre rovatunkban”

– írta a Napunk szerkesztősége, mely az impresszuma szerint két szerkesztőből, öt újságíróból, három hírszerkesztőből és egy fordítóból áll.

Tízen közülük saját, magyar nyelvű tartalmat hoznak majd létre, melyet a Denník N, valamint a cseh Deník N legjobb és legfontosabb cikkeiből készült fordítások fognak kiegészíteni – tették hozzá.

A Napunk.sk stábja
A Napunk.sk stábja.
Fotó: Tomáš Benedikovič

„A Denník N tartalma is gazdagodik majd: a Napunk legjobb és legfontosabb cikkei szlovák fordításban is megjelennek”

– írták.

Szalay Zoltán lett a portál vezető szerkesztője. Vele korábban a Media1 Podcast egy nagy interjút is készített a Denník N magyar nyelvű projektjéről, melyet ide kattintva hallgathat meg.

Egy videót is közzétettek a Napunk.sk indulása kapcsán.

A Denník N-ről itt érhetők el korábbi tartalmaink.

magyar Denník N / magyar N
Elkészült a magyar Denník N / magyar N, a Napunk

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a napunk.dennikn.sk/hu címlapja 2022. május 9-én.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások