fbpx
A Megafon Központ néhány támogatottja.

Pártpénzekről és a Mediaworksszel való mosolyszünetről is megkérdezték a Megafon-vezért

Kovács István, a Megafon vezetője egy interjúban azt állítja, hogy a mindenben a Fidesz véleményét visszhangzó influenszercégnek semmilyen párttal sincs formális kapcsolata.

Ahogy a 444 kiszúrta, hosszú interjút adott a Karc FM-nek Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, a Megafon alapítója.

A legfontosabb megállapítást a Megafon hátteréről tette Kovács: saját bevallása szerint ugyanis se pártpénz, se túl szoros pártkapcsolat nincs mögöttük:

„Tök őszintén mondom, hogy nincsen semmilyen formális kapcsolat semmilyen politikai erővel, sem szervezeti, sem finanszírozási ügyekben. Tehát azért kezdettől fogva egy nyíltsisakos, politikai szerveződésnek markánsan jobboldali, bármilyen politikával foglalkozó szerveződésnek a választásoknak a fókuszában kell, hogy legyen. Tehát én kezdettől fogva azt mondom viszont, hogy a Megafon az nem egy választási projekt. Tehát az, amit mi kitűztünk célul, az messze túlmutat a bármelyik választáson, nemhogy a huszonkettesen”

– mondta.

Kovács arról is beszélt, hogy a Megafon viszonya nem volt teljesen felhőtlen a szintén a kormánypárt üzenetét kommunikáló Mediaworks céggel, amit saját bevallása szerint az azóta már „dicstelenül beszántott” Pesti TV indulása okozott. „A Pesti TV elindulása okozott ezzel a blokkal, amit Mediaworksnek hívunk, mosolyszünetet, kis vicsorgást, aztán az szépen elült, mindenkinek meglett olyan módon a helye, és aztán született egy döntés, véget ért egy történet. Azok az emberek, akik ott dolgoztak, én azt gondolom, hellyel-közzel megtalálták akár újra a helyüket ebben a konglomerátumban, vagy mást csinálnak” – mondta, hozzátéve, hogy ő a Pesti TV-t sem érezte soha konkurenciának, ahogy a „balliberális sajtót” sem.

Függetlenedik Tóth Bettina

A Megafon és a kormánypárt többi megmondóembere közt egyébként továbbra is létezik feszültség, erre utal legalább is Tóth Bettina influenszer története, aki a napokban előbb bejelentette, kilép a Fidelitasból és otthagyja a PS TV-t (azaz a PestiSrácok internetes műsorát, a bezárt Pesti TV utódját) majd megüzente a Kovács Istvánnak, hogy a Megafon-közösségnek lenne mit meggyónnia. Tóth nem mondott konkrétumot, ahogy az egész közeg mélyen hallgat a szakítás okairól.

A Megafon pénzügyi háttere egyébként továbbra is titokzatos: azt már bíróság mondta ki, hogy le lehet írni, hogy akár közpénz is kerülhetett a projektbe, ahogy az is sokatmondó adat, hogy az április választási kampány után gyakorlatilag azonnal eltűntek az addig milliárdos nagyságrendű hirdetések a kormánypárti influenszerek posztjairól. A hirdetések ősszel újra beindultak, épp akkor, amikor a kormánynak fontos lett átvinni azt a véleményt, hogy Magyarország gazdasági problémáit az oroszokra kivetett uniós szankciók okozzák.

Több mint félmilliárd forint nyereséget produkált a Fidesz-közeli véleményvezéreket futtató Megafon

Jogerősen is minden pert megnyert a Telex a Megafonnal szemben, és ezzel még nincs vége

 

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások