fbpx
napi.hu

Íme a Napi.hu szerkesztőségéből ma elbocsátottak névsora

Olyan régi újságíróktól is megvált az Indamedia, akik évek óta sokat tettek a lapért.

Mint arról a Media1 már beszámolt, a lapnál 20 évet töltő Domokos László főszerkesztő októberben történt eltávolítása után tovább folytatódnak az Indamedia lapjánál a jelentős személycserék: egyrészt a főszerkesztő eltávolítása után az InfoRádiótól érkező Illisz László tartalomfejlesztési igazgató alig pár nappal a bemutatkozása után bedobta a törülközőt az online portálnál a hivatalos belső kommunikáció szerint egészségügyi okokra hivatkozva (aminek némiképp ellentmond, hogy Illisz azóta visszamenekült az InfoRádióhoz, és ott már munkába is állt, sőt a Media1 információi szerint a régi-új inforádiós munkatársainak az Indamediánál tapasztalt rossz hangulatra panaszkodott), másrészt beszámoltunk arról is, hogy felmondott Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes, valamint Vámosi Ágoston is.

Megemlítettük azt is, hogy a 15 fős stábból ezenkívül 6 főtől megválnak, őket egymás után hívták be a főnökséghez, hogy átadják számukra a felmondásokat.

Kitört a botrány a Napi.hu-nál: a 15 fős stábból 6 embert elbocsátottak, több munkatárs maga mondott fel

Mostanra a Media1 birtokába jutott egy névsor is a mai elbocsátottakról.

A ma kirúgottak névsora:

  • Domokos Erika
  • Komócsin Sándor
  • Molnár Csaba
  • Rácz Gergő
  • Sasvári Marcell
  • Szabó M. István

Megtudtuk azt is, hogy az Indamedia ma felmentette a munkavégzés alól a felmondási idejét töltő Szabó Dánielt és Vámosi Ágostont, vagyis nem tölthetik ki a felmondási idejüket: Szabónak 8 napja lett volna hátra.

Így a Napi.hu stábja jelentősen megcsappan holnaptól, bár érkezik két új ember is, az egyik az ex-indexes Sánta András, akiből várhatóan főmunkatárs lesz az Index testvérlapjánál, valamint az Indextől az ex-hírtévés Németh Tamás is becsatlakozik, sőt az ő dolga az lesz, hogy a főszerkesztő és főszerkesztő-helyettes nélkül maradt lapot megbízott (átmeneti) főszerkesztőként irányítsa.

Mint arról beszámoltunk, a távozók közül többen is tisztogatásnak tartják a Napinál történteket és azt felháborítónak minősítették. Azt mondták lapunknak, hogy szerintük arról van szó, hogy az Indamedia tartalomigazgatója, a Kossuth Rádiót korábban csatornaigazgatóként vezető Mucsányi Marianna, illetve az ő bizalmi embere, Illisz László (aki bemutatkozásakor a szerkesztőségi ülésen arról beszélt, hogy félszavakból is érti Mucsányit) nem találta a stábbal a közös hangot, ezért ahelyett, hogy Mucsányit bocsátanák el, amiért a lap átalakításával kapcsolatos koncepció egyelőre sikertelen, őket küldik el.

A Media1 információi szerint további távozások is várhatók a következő időszakban a Napi.hu-nál, mivel néhányan hetek óta állásinterjúkra járnak és az életrajzukat küldözgetik.

Frissítés

Így búcsúzik Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes

A listán szereplő munkatársak közülük többen is megerősítették a Media1-nek elbocsátásukat. A kirúgott munkatársak nagy megbecsültségnek örvendtek mostanáig a lapnál.

Nem sokkal ezelőtt telefonon értük el a 6 év után távozó főszerkesztő-helyettest, Szabó Dánielt, aki megerősítette, hogy nem engedték kitölteni neki a felmondási idejét. Facebook-bejegyzést így közzétett, melyben így fogalmazott:

„Soha nem akartam beadni a felmondásomat a Napi.hu-nál, egészen addig a három héttel ezelőtti napig, amikor végül egy átvirrasztott éjszaka és egy végigdolgozott nap végén elküldtem. Megtiszteltetés volt, hogy a világ legjobb munkahelyén tölthettem ezt az elmúlt időszakot. Külön köszönettel tartozom azért, mert pályakezdőként minden létező hibát elkövettem, amit lehetett az ezt megelőző állásaimban. Amikor elküldtem az önéletrajzomat, akkor külön szóltak a Napi vezetésének, hogy ne vegyenek fel. A volt kollégáimnak ebben akkor igaza is volt, nem is haragszom rájuk. Éppen ezért érzek földöntúli hálát és szeretet, hogy Domokos László ezzel dacolva bizalmat szavazott nekem, így a legemberibb, legszeretőbb közegbe kerülhettem, ahol minden hibámat megértettem, és második családommá vált ez a kis szerkesztőség, akik segítettek, hogy jobb ember legyek. Mindenben segítettek, elfogadtak, szerettek. Aztán több mint egy hónapja (és három emelettel feljebb) félrerántották a kormányt, amivel egy olyan kanyart vett ez a történet, hogy azzal semmilyen szinten nem tudtam megbékélni. A bizalmam elfogyott, a szakmai álláspontom mindenben eltért attól, amit hallottam, emberileg pedig érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartottam azt, hogyan történnek a dolgok. Ekkor beadtam a felmondásomat, és már tudtam, hogy napjaim vannak főszerkesztő-helyettesként, de azt az utolsó percig ki akartam élvezni. Ma viszont közölték, hogy a hátralevő 9 napot már nem tölthettem a helyemen a családommal. Mindenkinek végtelenül hálás vagyok, leírhatatlanul szeretem a volt és jelenlegi kollégáimat. Köszönöm, hogy együtt lehettem veletek.”

Frissítés 2022.11.23 18:27

Megszólalt Korányi G. Tamás, az alapító is

Tovább duzzad a botrány a Napi.hu körül: lemondott Korányi G. Tamás a lap tiszteletbeli főszerkesztői posztjáról és nyílt levélben bírálja Mucsányi Mariannát.

Tovább duzzad a botrány a Napi.hu körül, lemondott Korányi G. Tamás a lap tiszteletbeli főszerkesztői posztjáról

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket a Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások