fbpx
Sánta András, Gabay BAlázs, Siklós András, Ilku Miklós, az Index munkatársai

Kegyeletsértés után előléptetés – újabb átszervezés az Index.hu-nál

További fontos változások követik a néhány hete ismertté vált átszervezést az Indexnél. A változásoknak csak egy része, hogy előléptetik az M7-es buszszerencsétlenség után megjelent, sokak szerint kegyeletsértő cikk íróját főmunkatárssá.

Sánta András, az Index Politika rovatának munkatársa a lap főmunkatársaként folytatja a jövőben a karrierjét – értesült a Media1. Sánta András az Index.hu előtt az Inforádió munkatársa volt. Sánta előléptetése azért érdekes, hiszen nemrég több, nagy port kavaró vitatott cikket is ő jegyzett. Ő írt olvasói levelek alapján riportot az Örs vezér terén lévő koldusmaffiáról, de szintén ő tette közzé a Horvátországból visszatérő magyar busszal az M7-esen történt tömegszerencsétlenség után közvetlenül azt az írást, mely bírálói (például a Mérce és több indexes munkatárs) szerint gúnyt űzött a tragikusan végződő egynapos utazás résztvevőiből, és amelynek pusztán az időzítését is aggályosnak, kegyeletsértőnek tartották többen. A lap egyébként végül újragondolta és valamelyest finomított az íráson, átírták például a címét – ezt nemrég Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója is elismerte a Media1-nek.

Sánta András, az Index egyik főmunkatársa
Sánta András, az Index egyik főmunkatársa. Fotó: Index

A Media1 kereste az  eddig mintegy 200 cikket jegyző Sánta András előléptetése kapcsán az Indexet. Azt kérdeztük, nem találják-e szokatlannak Sánta előléptetését nem sokkal az M7-es busztragédia utáni cikk okozta felháborodás után, de Starcz Ákos vezérigazgató – nem tagadva, hogy az előléptetésre vonatkozó információnk egyébként valós – azt jelezte vissza, hogy ezzel kapcsolatban nem szeretnének nyilatkozni.

Új ideiglenes vezető a Politika rovat élén

Megtudtuk azt is, hogy Sánta főmunkatársi kinevezése mellett más változás is lesz a Politika rovatnál. A közelgő választások miatt egyre fontosabb rovatot mostanáig megbízottként vezető Siklós András feladatait ideiglenes vezetőként az a főszerkesztő-helyettes veszi át, aki alá eddig is tartozott a Politika rovat, ő Ilku Miklós, míg az ő munkáját segíti szerkesztőként ezután Gabay Balázs, aki a Gazdaság rovat munkatársa volt mostanáig, előtte pedig a Népszavánál dolgozott.

Az Index keresi a Politika rovat végleges vezetőjét.

Siklós András, az egykori köztévés híradós műsorvezető, aki az Origótól érkezett az Indexhez tavaly ősszel a tömeges távozások után, továbbra is a marad a rovatnál, és ezután főleg külpolitikai anyagokat várnak a rovatvezetői feladatoktól megváló újságírótól.

Siklós András, az M1 Híradó műsorvezetőjeként
Siklós András, az M1 Híradó műsorvezetőjeként korábban.
Fotó: YouTube

 

Gabay Balázs, az Index Politika rovatának új szerkesztője a Gazdaság rovattól kerül át
Gabay Balázs, az Index Politika rovatának új szerkesztője a Gazdaság rovattól kerül át

 

Ilku Miklós, az Index főszerkesztő-helyettese
Ilku Miklós, az Index főszerkesztő-helyettese

Az Index háza táján zajló egyéb átalakításokról néhány hete lapunk számolt be elsőként. Hírünkből kiderült, hogy Kitzinger Szonja, az Index.hu egyetlen női főszerkesztő-helyettese átül októbertől a Díványhoz főszerkesztőnek, a helyét pedig F. Tóth Benedek örökölte meg, aki a kultúra rovatnak is vezetője. Fontos fejlemény volt az is, hogy az Index.hu gazdasági rovata és a Napi.hu szerkesztősége közös vezetőség alá lett összevonva.

Még több hír érhető el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk Facebookon, valamint iratkozzon fel napi hírlevelünkre is!

Borító: Sánta András, Gabay Balázs, Siklós András, Ilku Miklós, az Index munkatársai (b-j). Kép:Az Index impresszumában lévő fotók alapján kollázs
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások