fbpx
Vágó István 1975-ben a Riporter kerestitek c. műsorban.

Exkluzív 80 perc Vágó Istvánnal

80 perces exkluzív interjút készített a Media1 Podcast Vágó István egykori televíziós műsorvezetővel (Legyen Ön is milliomos!, Álljunk meg egy szóra, Van benne valami, Mindent vagy semmit, Kerékbár, Pókerarc stb.), aki az elmúlt években a televíziózással felhagyva mint közéleti szereplő, a DK (Demokratikus Koalíció) elnökségi tagja, politikusa nyilvánul meg különböző helyeken. Beszélgettünk a tévézésről, az MTV-s kezdetektől a tévés karrierjének RTL-es korszakától a TV2-nél történő lezárultáig sok mindenről, de természetesen nem kerültük ki a médiapolitikával kapcsolatos kérdéseket sem. Vágó István válaszolt arra, mit gondol arról, mikor volt jobb, a Kádár- vagy az Orbán-rendszerben, de az is előkerült, van-e stratégiája az ellenzéknek, hogy a 2010 óta folyamatosan újra- és újraválasztott Orbán-kormányt egyszer legyőzze.

Szóba került ezeken kívül az eddig 97 országot felkereső Vágó Istvánnal az utazás, a nyelvtanulás (Vágó egészen extrém mennyiségű nyelvet sajátított el), és elárulta azt is, miért nem költözött el Magyarországról. Elmondta azt is, hogy miért nem játszik manapság a Favágók zenekar, és hogy ez véglegesnek tekinthető-e.

Beszélgettünk az RTL Klubtól való távozásáról, és elmondta, miért is hagyta abba a televíziózást a TV2 után… Szóba kerül az is, hogy a DK-nak közel sem felhőtlen a viszonya bizonyos médiumokkal, például a Telex.hu-val és a 444.hu-val.

Vágó István

Az eredetileg 40 percesre tervezett, de végül 80 perces interjú egy része a Media1 műsorát terjesztő rádiókban is hallható lesz a héten, de itt a felületünkön a teljes változat meghallgatható az alábbi lejátszó segítségével.

Ma van a Televíziózás Világnapja (VIDEÓ)

A Géniusz kulisszatitkai – a Media1 Podcast vendége volt Gundel Takács Gábor, az ATV műveltségi vetélkedőjének műsorvezetője

Elégedetlen a magyar médiahelyzettel az EBESZ médiaszabadság-képviselője a budapesti látogatása után

Érdemes feliratkozni a podcast Spotify csatornájára, hogy ne maradjon le a beszélgetéssorozat következő részéről sem!

Megtalálható a Media1 a Facebookon is, de feliratkozhat RSS csatornánkra is.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Vágó István 1975-ben a Riporter kerestitek c. műsorban. Fotó: Fortepan / Urbán Tamás
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások