fbpx
televízió, tv, tévé

Ma van a Televíziózás Világnapja (VIDEÓ)

Több magyar tévécsatornán és a Facebookon is felbukkan ma a tévézés ünnepének alkalmából készített kisfilm.

November 21-én, azaz ma ünneplik világszerte a Televíziózás Világnapját.

Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) 1996 decemberében nyilvánította november 21-ét a Televíziózás Világnapjává, emlékezve arra a dátumra, amikor 1996-ban megtartották az első Televíziós Világfórumot.

Az ENSZ által kezdeményezett, évente ismétlődő világnap idei alkalmából a műsorszolgáltatók és internetes tartalomszolgáltatók világszerte 30 másodperces reklámfilmet tesznek közzé.

Ma, hétfőn a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületének (MEME) tagjainak csatornáin, így például a Paramount Network médiaszolgáltatóhoz tartozó Comedy Central, a Comedy Central Family és a Paramount Network csatornákon is egész nap látható lesz az a kisvideó, amely a média és a tévézés összetartó erejéről, illetve határtalanságáról szól. A videót a Facebookon is közzétették.

A televízió nemcsak az információ, de az érzelmek és a közös élmények forrása is: ezt foglalja össze a rövid kisfilm.

Ez a kisfilm magyar változata:

Ez pedig a globális, angol nyelvű változat.

Az első televíziós adást 1940-ben sugározták. Magyarországon az első magyar, akkor még kísérleti tévéadás 1954. január 20-án indult.

A Televíziózás Világnapja ide kattintva elérhető honlapján sok érdekesség szerepel a televíziózással kapcsolatban, de sok tévés érdekességet találhatnak a Media1 TV rovatában is.

Egyébként a Media1 podcastjának e heti vendége Vágó István egykori televíziós műsorvezető, akivel a magyarországi televíziózás kezdetéről is beszélgettünk több más téma mellett.

Exkluzív 80 perc Vágó Istvánnal

További hírek érhetők el a Media1-en. Kövessen minket Facebookon és Telegramon is, hogy ne maradjon le a legújabb televíziózással kapcsolatos hírekről!

Borító: Happy World TV Day
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások