fbpx
Tüntető diákok Budapesten 2022. október 5-én.

Alig esett szó a kormánypárti médiában a mai tanártüntetésekről

Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc, szankciók – főleg ezekről esik szó a tanártüntetés helyett a kormánybarát sajtóban, a demonstrációról azonban alig. Kivétel azért akad.

Budapesten ma, szerda reggel több mint 71 iskola tanárai, diákjai, valamint szülők tiltakoztak élőláncban, és álltak ki a napokban kirúgott tanárok mellett, valamint követeltek reformokat az oktatásban.

A kormánypárti médiában azonban mindez alig volt téma.

A hvg.hu összefoglalója szerint reggel háromnegyed kilenckor az M1 Híradójában a hajdúdorogi helytörténeti gyűjteményt mutatták be élőben, a Hirado.hu portálon jelen sorok írásakor egy meglehetősen eldugott hír már feltűnt; igaz, csak annyit közölnek, hogy több helyen is tiltakoznak ma a pedagógusok. Meglepő módon a Telexet és a 444-et szemlézik a hírben. Annak nincs nyoma, hogy a Híradóban is foglalkoznának a témával. Az MTI-ben nincs hír az eseményekről: ők mindössze egy, a pedagógusok számát 1990 és 2022 között mutató ábrát publikáltak 9 órakor.

A Magyar Nemzet címlapján egy „Márki-Zay bukása ellenére jövedelmező volt a választás a DatAdatnak” című írás van kiemelt helyen, némi Brüsszelezéssel fűszerezve. A tüntetések iránt érdeklődő olvasóknak kicsit lejjebb kell görgetniük a Mandinert idéző cikkért.

Az Origón  egy péniszeket osztályozó egykori tanárnőről (!) van „cikk”, a Bors nyomán, valamint nem sokkal 9 után egy „Tüntetés Budapesten” című anyag is megjelent a címlapon. Igaz, a címből nem derül ki, hogy mi miatt is van tüntetés.

A PestiSrácok „Sztrájkkal, hídlezárással, tüntetéssel »ünneplik« a pedagógusok világnapját – Nettó négyszázat keresett a kirúgott gimnáziumi tanár, érte tüntetnek” című, név nélküli cikkel „foglalkozik” az eseményekkel, míg a Ripost címoldalán sem tüntetés, sem tanár szóra nem jön ki semmi. A 888 és a Tények oldalán sem talált a hvg beszámolókat.

A kormánypárti HírTV a tüntetés helyszínéről is tudósított.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Tüntető diákok Budapesten 2022. október 5-én. Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások