fbpx
Roczó-Nagy Zoltán, a Budaörs Rádió ügyvezető igazgatója

„Mintha elvették volna egy gyerek csörgőjét” – interjú Roczó-Nagy Zoltánnal, az évekig törvénytelenül némán tartott, de nemrég visszatérő Budaörs Rádió ügyvezetőjével

„Leírhatatlan volt az a veszteség, amit akkor éreztünk, amikor le kellett kapcsolni három és fél évvel ezelőtt az adásunkat. Olyan volt, mint amikor egy gyerektől elveszik a csörgőjét” – többek között ezekkel a szavakkal emlékezett vissza a Media1-nek adott interjúban Roczó-Nagy Zoltán, a Budaörs Rádió ügyvezetője arra, ami a budaörsi médiaszolgáltatóval történt azután, hogy a Médiatanács 2019-ben megfosztotta a rádiót a további működésétől. Több év pereskedés után végül tavaly mondta ki a Kúria, hogy mindez törvénytelenül történt, de csak néhány hete, idén kapcsolhatták vissza az adást. Vajon kárpótolhatja-e bármi az elmúlt éveket, és hogyan tovább most? Roczó-Nagy Zoltánnal erről is beszéltünk, de szóba került az is, hogyan tudnak rádiózni úgy, hogy közben már nincs stúdiójuk ehhez.

A Media1 podcast- és rádióműsora ezúttal Budaörsön járt, ahol Roczó-Nagy Zoltánnal, a Budaörs Rádió ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy a Médiatanács egy törvénytelenül lefolytatott frekvenciapályázaton még 2019-ben jogsértő módon kizárta a rádiót az általa korábban használt Budaörs FM 104,8 MHz frekvencia pályázatából, így a frekvencia több éven át néma volt, a Budaörs Rádió pedig mintegy három és fél évre elnémult, majd miután a Kúria még tavaly tavasszal kimondta, hogy a Budaörs Rádiónak van igaza, újabb hosszú várakoztatás után végül idén nyár végén, újabb hosszú várakoztatás után végül visszakapcsolhatta adását a Budaörs Rádió.

A rádió most önálló stúdió nélkül, a műsorvezetők otthonaiba való kapcsolással folytatja műsorát. Roczó-Nagy Zoltán a Media1 podcastban elmesélte, hogyan élték meg az elmúlt éveket, mi is történt pontosan, és beszélt a mostani visszakapcsolás utáni műsorokról és arról a technikáról is, amivel stúdió nélkül is képesek működtetni a Budaörs Rádiót.

A Media1 beszélgetése Roczó-Nagy Zoltánnal az alábbi lejátszó segítségével indítható.

A Media1 podcastjában a következő alkalommal Palik Lászlóval, a HelpU Radio ötletgazdájával hallhatnak beszélgetést. A Media1 podcastjai hétről-hétre már 11 rádióban is hallhatók Székesfehérvártól Békéscsabáig! A korábbi epizódok ide kattintva érhetők el. A Spotify-csatornánkat itt találja.

A médiahelyzet miatt is szavazta meg az Európai Parlament, hogy Magyarországot nem tekinti demokráciának

Friss fejleményről számolt be a Tilos Rádió frekvenciapályázata ügyében az NMHH

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket Facebookon is, kövessen bennünket ott is! Kérheti a híreinket már Telegramon is, így ott sosem marad le a legújabb tartalmakról!

Borító: Roczó-Nagy Zoltán
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások