fbpx
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) budapesti, Ostrom utcában található épületének homlokzata

Friss fejleményről számolt be a Tilos Rádió frekvenciapályázata ügyében az NMHH

Elfogadta a Tilos Rádió üzemeltetőjének hiánypótlását a Médiatanács, de még várni kell a frekvenciapályázat végeredményére. A Médiatanács e heti ülésén döntött egy győri rádiós frekvenciapályázat elindításáról is.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának a Media1-hez megküldött pénteki közleménye szerint a grémium a legutóbbi üléséna Tilos Kulturális Alapítvány pályázati nyilvántartásba vételéről döntött a Budapest 90,3 MHz frekvencia hasznosítására indított pályázati eljárásban, miután az egyedüli pályázó sikeresen teljesítette a Médiatanács hiánypótlásra vonatkozó kérését.

A hatóság július 6-án tette közzé pályázati felhívását a Tilos Rádió eddig használt frekvenciájára. Az egyetlen pályázatot a Tilos Kulturális Alapítvány nyújtotta be augusztus 15-én. Mint arról a Media1 beszámolt, a pályázati ajánlat alaki vizsgálatát követően a Médiatanács szeptember elején hiánypótlást kért a pályázótól. Ennek a grémium szerint az alapítvány hiánytalanul és határidőben eleget tett.

A Tilos Rádió stúdiója
A Tilos Rádió stúdiója. Fotó:Tilos R. / Facebook

A Tilos Rádió adása szeptember 4. óta nem érhető el az eddigi – és egyetlen – analóg frekvenciáján, így csak az interneten fogható a rádióadás.

Fontos, hogy a mostani nyilvántartásba vételt követően még hátravan a pályázat tartalmi részének ellenőrzése is, így a mostani fejlemény nem jelenti azt, hogy a rádió ezzel máris visszaszerezte a frekvenciáját, bár egyedüli pályázóként megnőttek erre az esélyei.

Frekvenciapályázat indul Győrben

A Médiatanács a közlemény szerint ezen felül véglegesítette a Győr 100,1 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára irányuló pályázati felhívását – a pályázatra az ajánlatokat október 24-én lehet benyújtani.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) budapesti, Ostrom utcában található épületének homlokzata. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások