fbpx
Budaörs Rádió, FM 104.8 MHz, Budaörs

Visszakaphatják a frekvenciájukat, pert nyert a Médiatanács ellen a Budaörs Rádió

A Budaörs Rádió abban bízik, hogy akkor most, hogy törvénytelenséget állapított meg a Kúria jogerős ítélete is, végre visszakapja a Médiatanács által elnémított frekvenciáját.

Az első után másodfokon is pert nyert a Budaörs Rádió a Kúrián a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen. Ezt Roczó-Nagy Zoltán, a rádió vezetője közölte csütörtökön.

A rádió vezetője a döntés kapcsán elmondta:

„ez egy jogállamban azt jelenti, hogy a Budaörs FM 104,8 MHz frekvenciát ismét a Budaörs Rádiónak kell ítélni.”

A rádiós vezető felidézte, hogy a budaörsi frekvenciáján két évvel ezelőtt némította el a Médiatanács a rádió adását, azóta a frekvencia üres.

Roczó-Nagy Zoltán közölte: reményeim szerint a nyáron már ismét szólhat a budaörsiek rádiója, és után sok-sok évig szórakoztatja, segíti majd újra a budaörsiek és környéken lakók életét.

A Budaörs Rádió ügyéről korábban itt írtunk részletesen.

A rádió egyébként korábban nem csak Budaörsön, de a környező településeken és Budapest egyes részein, a XI. és XII. kerületekben, illetve a III. kerület egy részén is fogható volt FM-en. Ezenkívül az interneten a világ bármely pontjáról is hallható volt természetesen.

Frissítés 2021.05.10.

Megkérdeztük az NMHH-t, mikorra várható a Budaörs Rádió frekvenciájának visszaadása, valamint azt is, lemond-e Karas Monika, az NMHH elnöke, hogy felelősséget vállaljon a jogsértésért. A médiahatóság válasza különálló hírünkben érhető el.

További hírek találhatók a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre, RSS-csatornánkra, valamint kövessen bennünket Facebookon!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások