fbpx
Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselője a Vodafone Magyarország felvásárlásának kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Vodafone-felvásárlás: Tiltott állami finanszírozás miatt a DK az Európai Bizottsághoz és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul

Az ellenzéki párt szerint ilyen felvásárlást sem Magyarországon, sem az EU-ban nem lehetne csinálni.

A Demokratikus Koalíció (DK) csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Vodafone Magyarország felvásárlása kapcsán – az erről lapunk részére megküldött, de a Facebookon videós formában is elérhető bejelentésben a párt úgy fogalmazott:

 a tranzakció felveti a tiltott állami finanszírozás gyanúját, hiszen a kormány „közpénzből alakítja át a telekommunikációs piacot Magyarországon”.

A párt szerint amellett, hogy ilyet papíron Magyarországon sem lehet csinálni, az Európai Unióban is tiltott.

Mint arról a Media1 is beszámolt, augusztus végén előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a 4iG Nyrt., a Magyar Állam képviseletében a Corvinus Zrt., valamint a Vodafone Europe BV a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről – a tranzakció értéke 715 milliárd forint. A a 4iG 51 százalékos, a Magyar Állam 49 százalékos tulajdont szerezne a távközlési cégben a felvásárlással.

Varju László, a DK alelnöke közölte, hogy a párt tranzakcióval kapcsolatos kifogásai miatt az Európai Bizottsághoz és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul.

„A DK felszólítja a kormányt, hogy ha ilyen sok szabadon elkölthető pénzt talált a költségvetésben, akkor inkább vonja vissza a rezsiemelést és a hétszeres gázárat, vagy fizesse be ezt a 700 milliárd forintot a rezsivédelmi alapba”

– közölte a politikus. Az üggyel összefüggő korábbi híreinket ide kattintva olvashatja el.

Ismételten súlyosan veszteséges lett a Vodafone Magyarország, amelyet a Magyar Állam a 4iG-vel közösen felvásárol

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselője a Vodafone Magyarország felvásárlásának kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Demokratikus Koalíció / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások