fbpx
Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Írországban folytatja a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, de egy darabig még ellátja az itteni cég irányítását is

Amanda Nelson 2018 óta vezette a jelenleg épp tulajdonosváltáson áteső, a kormányközeli 4iG és a Magyar Állam átal közösen jelenleg épp felvásárlás alatt álló magyar leányvállalatot. A felvásárlás zárásáig még a magyarországi tisztségét is megtartja.

Kicsit több mint egy héttel azt követően, hogy a 4iG bejelentette, hogy a Magyar Állammal közösen felvásárolja a Vodafone Magyarországot, a brit cégcsoport új pozícióba, a Vodafone Írország élére nevezte ki Amanda Nelsont, a hazai leányvállalat elnök-vezérigazgatóját – írta a HWSW.

Az informatikai lap elérte a Vodafone Magyarországot, ahol megerősítették az értesülést. Suba János kommunikációs igazgató azt is elmondta, hogy Amanada Nelson a tranzakció zárásáig még megtartja a magyar leányvállalatnál betöltött pozícióját is.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a női szimbólumra cserélt logóval a Vodafone budapesti székházában
Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a női szimbólumra cserélt logóval a Vodafone budapesti székházában (Media1-archívum)

Amanda Nelson 2018 január óta vezette a magyar Vodafone-t. Az ő irányítása alatt olvadt be a cégbe a UPC, és vált a Vodafone konvergens szolgáltatóvá Magyarországon.

A szakember korábban a máltai és a holland leányvállalatoknál töltött be vezető tisztséget.

Mint arról a Media1 beszámolt, Nick Read, a Vodafone Group elnök-vezérigazgatója, aki idén év elején találkozón vett részt Orbán Viktorral, szintén megszólalt a magyar leányvállalat eladásáról; azt állította, hogy az akvizíció erősítheti a versenyt. Annak ellenére mondott ilyet, hogy sokan épp az ellenkezőjét, a piaci verseny szűkülését látják az ügylet kapcsán. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón miközben arról is beszélt, hogy ha a cég idővel nyereségessé válik, akkor a profitból fogják finanszírozni a pedagógusok bérét, azt nem tudta megmondani, hogy mikorra térülhet meg a magyar Vodafone felvásárlása, illetve mikorra válhat nyereségessé a vállalat.

Épp ma derült ki az is, hogy ismételten, és a korábbinál is súlyosabb veszteséget termelt a Vodafone Magyarország.

Ismételten súlyosan veszteséges lett a Vodafone Magyarország, amelyet a Magyar Állam a 4iG-vel közösen felvásárol

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója. Fotó: Vodafone Magyarország
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások