fbpx
Vodafone felirat.

Orbán Viktorral találkozott a Vodafone vezérigazgatója

A privát 5G-beruházások és a digitalizáció mellett az úgynevezett intelligens városok létrehozása is szóba került.

Magyarország digitális fejlődéséről és ehhez kapcsolódóan a versenyképesség növeléséről tárgyalt kedd délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója – tájékoztatta a Media1-et a távközlési vállalat.

A közlemény szerint találkozójukon Orbán Viktor és Nick Read kitértek a Vodafone jövőbeli terveire is, és arra, hogy ez hogyan szolgálja majd az ország gazdasági és társadalmi fejlődését – így többek között szó esett a hazai kis-és középvállalkozások digitalizációjáról, az ipar fejlődését támogató privát 5G hálózati beruházásokról, továbbá a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó és a lakosság életét megkönnyítő intelligens városok létrehozásáról.

Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója.
Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója. Fotó: vodafone.com

Mint a távközlési vállalat fogalmazott: a Vodafone Magyarország mintegy 9 ezer közvetlen és közvetett munkahelyet teremt az országban, és több mint 3,8 millió ügyfele van; a 2020-2021-es pénzügyi évben pedig 800 millió euró összbevételt ért el. A fejlesztések kapcsán felidézték: 2019-ben elsőként indították el a hazai mobilszolgáltatók közül a kereskedelmi 5G-szolgáltatást.

„A Vodafone és Magyarország céljai közösek: egy jobb, fenntarthatóbb, versenyképesebb gazdasági és társadalmi működést kialakítani, melyben kétségkívül nagy szerepet kap a digitalizáció. Stratégiai céljaink között szerepel a kis-és középvállalkozások digitalizációja a gazdasági növekedés előmozdítása érdekében; a privát 5G hálózati beruházásokban való részvétel, hogy ezek által Magyarország piacvezetővé váljon az ipari 5G megoldások terén; továbbá, hogy az intelligens városok létrehozása által a magyar városok zöldebbé és a polgárok életét könnyebbé tevő otthonokká váljanak. Nagyon fontos továbbá, hogy működésünk és céljaink során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra, melyhez nagymértékben hozzájárul, hogy európai hálózatunkat több mint fél éve 100 százalékban megújuló energiával működtetjük”

– fogalmazott Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója.

A Vodafone különböző vezetői és a magyar miniszterelnök nem először találkoznak egymással. Az alábbi fotó még 2019-ben készült, amikor Orbán Viktor a Vodafone szimulátorát vezetve ismerkedett az 5G technológia adta előnyökkel és a távkormányzással Amanda Nelson, a magyarországi vezérigazgató társaságában.

Orbán Viktor kormányfő a Vodafone autóját vezérli távvezérléssel, egy szimulátorral. A háttérben Mészáros Lőrinc is felsejlik
Orbán Viktor kormányfő a Vodafone autóját vezérli távvezérléssel, egy szimulátorral. A háttérben, a kép bal részén Orbán Viktor üzletember barátja, Mészáros Lőrinc is látható.
Fotó: Vodafone / Media1-archívum

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások