fbpx
Vodafone felirat.

A miniszter sem tudja, hány év alatt térülhet meg a Vodafone Magyarország felvásárlása, de szerinte ha nyereségessé válik a vállalat, abból jut majd pénz a pedagógusok fizetésére is

Megkérdezték a keddi Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszertől, mikorra térülhet meg, hogy az állam 350 milliárd forintot költ el a Vodafone Magyarország 49 százalékának megszerzésére, és hogyan alakult így a vételár.

„Nagy nemzetközi elismert cégek hagyják jóvá a vételárat, miután megtörténik a cég átvizsgálása” – ezt felelte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra az újságírói kérdésre a keddi Kormányinfón, hogy mi alapján határozták meg a Vodafone Magyarország megvásárlására fordítandó vételárat. (Egyes számítások szerint igencsak túlárazottan vásárolja meg az állam a 2020-ban 1 milliárd forint veszteséggel záró vállalat 49 százalékát.)

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. június 17-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. június 17-én. Fotó: MTI/Soós Lajos (archív)

A miniszter a portfolio.hu tudósítása szerint kijelentette, hogy a telekommunikációs szektorban is fontos lépést tett Magyarország abba az irányba, hogy erős legyen a nemzeti tulajdon. Gulyás hosszú távon is fontos stratégiai célnak nevezte, hogy többségében nemzeti tulajdon legyen. A finanszírozást addig kell megteremteni, amíg a tranzakció le nem zárul – tette hozzá Gulyás a beszámolója szerint.

Gulyás Gergely azt is hangoztatta, hogy

a Vodafone Magyarország megvásárlása a későbbiekben profitot hoz majd. Szerinte a cég bevételeiből a pedagógusok bérére is sokat lehet majd fordítani. A miniszter azt mondta, szerinte populista az a kérdés, hogy a jelenlegi környezetben indokolt volt-e elköltenie az államnak 350 milliárd forintot a Vodafone 49 százalékos tulajdonrészének megvásárlására.

Arra, hogy a tranzakcióra fordítandó összeg mikorra térülhet meg, a miniszter nem tudott konkrétummal válaszolni, mindössze azt mondta, a könyvvizsgálat után tudják megmondani, hány év alatt térülhet meg a tranzakció – írja a Portfolio.

Tegnap jelentették be, hogy a kormányközeli 4iG és a magyar Állam közösen megvásárolja a Vodafone Magyarország 100 százalékát, amiből 50 százalék a Jászai Gellért nevével fémjelzett 4iG-hoz kerül, míg a fennmaradó részt a magyar Állam veszi meg.

Felvásárolhatja a Vodafone Magyarországot a 4iG és a Magyar Állam

Eltűnhet a Vodafone kínálatából a Sport 1 és a TV Paprika, valamint több más népszerű tévécsatorna

 

Megszólalt a Vodafone vezérigazgatója a magyarországi leányvállalat eladásáról

További hírek

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások