fbpx
Az MTI logója az állami hírügynökség főoldalán.

Elhallgatta az MTI az időközi választás végeredményét Isaszegen a Párbeszéd szerint

Az ellenzéki párt feltételezése szerint felsőbb utasításra történhetett mindez az állami hírszolgáltatónál.

A Párbeszéd hétfő délután, a Media1-nek is elküldött közleményben tette szóvá, hogy a Magyar Távirati Iroda (MTI) a párt tudomása szerint nem számolt be arról a vasárnapi hírről, amely szerint az isaszegi időközi választást Balajti Zsolt, az ellenzéki párt politikusa nyerte meg, fölényesen felülmúlva a Fidesz jelöltjét, Prosits Tibornét.

Azt írják, ismerve az Orbán-rezsim működési mechanizmusát és a Magyar Távirati Iroda döntési folyamatairól készült, dokumentumokkal alátámasztott tényfeltáró cikkeket, azt feltételezik, hogy az MTI felsőbb utasításra, szándékosan nem közölte az eredményt.

„Ez az eljárás súlyosan sérti a kiegyensúlyozott, demokratikus tájékoztatás – hatóságilag is deklarált – elvét. A Párbeszéd felszólítja a döntéshozókat, tegyenek eleget a köz szolgálatából és a sajtószabadságból fakadó, alapvető kötelezettségüknek” – húzta alá a Párbeszéd.

Az MTI a Duna Médiaszolgáltatóhoz (a közmédiához) tartozik, amelynek élére nemrég nevezték ki Altorjai Anitát, Áder János volt köztársasági elnök sajtósát. Az MTI-nél már Altorjai Anita kinevezése óta is több súlyos cenzúra történt, ezekről itt találhatók a Media1 írásai.

„A Pitbullal” való feszültségek vezettek el Németh Balázs közmédiás távozásához

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások