fbpx
Szabó György, a Sanoma Media Budapest egykori vezérigazgatója, most az ENET nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója (2022. augusztus)

„Szerintem értelmes ember most a magyar médiapiacra nem jön be” – A Media1 vendége volt Szabó György, a Sanoma Media Budapest volt vezérigazgatója, az ENET nemzetközi kapcsolatok igazgatója

Voltaképpen miért vonult ki a Sanoma Magyarországról? Hogy lesz valakiből az ország egyik legnagyobb médiavállalatának vezérigazgatója, és hogyan tud ennek élén maradni 22 éven át, majd hogyan éli meg, a távozást és a következő éveket? Lát-e még fantáziát jelenleg a magyar médiapiacban? Egy időben azt lehetett hallani, hogy Szabó György érdeklődik a politika iránt is, és esetleg elvállalna valamilyen ezzel kapcsolatos, akár miniszterelnöki pozíciót is. Igaz-e ez, vagy csak kacsa? Milyennek látja a mai helyzetet?
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Többek között megkérdeztük ezeket is e heti vendégünktől, Szabó Györgytől, a Sanoma Media Budapest 2014-ben, a vállalat tulajdonosváltásakor távozó vezérigazgatójától, aki nemrég az ENET nemzetközi kapcsolatokért igazgatója lett.

Szabó György neve a 2010-es évek közepén az akkoriban bevezetett reklámadó elleni „szervezkedés” kapcsán is bekerült a hírekbe, néhány Fidesz-közeli lapban emiatt támadni kezdték. Mit gondol az akkori történésekről, az őt akkoriban támadó sajtócikkekről és mit szól hozzá, hogy a kormány nemrég újra bejelentette, hogy 2023-tól ismét reklámadót vet ki a médiavállalatokra?

A Sanoma Media Budapest vezérigazgatójaként Szabó György még tagja volt a Budapesti Olimpiáért Mozgalomnak. Ma is támogatja-e még a budapesti olimpiai gondolatát?

Mik a tervei új pozíciójában, az ENET nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatójaként?

Sok minden másról is szó esett a Szabó Györggyel készült beszélgetésben, ami az alábbi lejátszó segítségével hallgatható meg.

A Media1 Podcast korábbi epizódjai elérhetők a Media1.hu-n és a vipcast powered by Media1 podcast oldalon, valamint meghallgathatók a Spotify-on, iTunes-on, Google Podcaston. A friss adásokkal 11 rádióban is találkozhatnak.

Múlt héten V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja újságírója volt a vendégünk, az a beszélgetés itt hallgatható meg.

További tartalmak találhatók a Media1-en.

Borító: Szabó György, a Sanoma Media Budapest egykori vezérigazgatója, most az ENET nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója (2022. augusztus)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások