fbpx
Keverőpult a Spirit FM stúdiójában

A Spirit FM vidéken terjeszkedne – az ATV vezérigazgatója még reménykedik, hogy nem vezetik be a reklámadót, mert az nagy károkat okozna

Interjút adott Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója és a Spirit FM-et működtető egyesület elnöke a nemrég a tévétársaság partnerévé vált Indexnek, aki ebből az alkalomból néhány jövőre vonatkozó kijelentést is tett, és elmondta, milyen károkat okozna a reklámadó.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter még május 26-án bejelentette, hogy 2023. január 1-jétől újra bevezeti a Fidesz-kormány a reklámadót. Az ATV vezérigazgatója azonban még reménykedik, hogy erre végül mégsem kerül majd sor, derül ki abból a beszélgetésből, amely ma, szerdán jelent meg az Indexen Németh S. Szilárddal, az ATV vezérigazgatójával, a Spirit FM-et működtető egyesület elnökével, aki elmondta:

„Még nem vezették be, egyelőre tehát nincs, és nagyon erősen bízom benne, hogy nem is lesz”.

Mint azt a vezérigazgató kifejtette, egy ilyen plusz teher elsősorban a nagyszabású műsorok fejlesztését, gyártását akadályozhatja meg, ugyanis a hír jellegű műsorok és stúdióbeszélgetések kisebb költségvetéssel működnek, míg egy vetélkedő, gasztroműsor, női talkshow nagyobb büdzsét igényel.

Németh S. Szilárd reményét fejezte ki, hogy a törvényhozók is úgy ítélik meg:

a reklámadó többet ártana a gazdaságnak, mint használna.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

Terjeszkedne a Spirit FM

Az interjúban szó esett a Spirit FM-ről is, mely júniusban nyerte el 10 évre (7 éves hosszabbítási opcióval) a korábban a Klubrádió által használt budapesti 92,9 MHz-es frekvenciát pályázati úton. Németh elmondta: hogy ha látnak megpályázható vidéki frekvenciát, versenybe szállnak érte.

Szólt arról is, hogy szerinte

„túltelített a magyar médiapiac, nem bír el ennyi rádiót, hír- és tévécsatornát, szükségszerű a szűkülés a válságtól függetlenül is. Akik benne maradnak a versenyben – az ATV és a Spirit FM köztük lesz –, a piac szűkülésével jobban fognak járni”

– vélekedett Németh, hozzátéve: „Ez végső soron üzlet”.

Az elmúlt időszakban több jobboldali médium is megszűnt vagy leépítették – előbbire példa a Pesti TV bezárása, utóbbira pedig a Life és az Ozone TV-k leépítése. Németh ennek kapcsán megjegyezte: jelenleg az ATV csapatát tartja a legjobbnak, és nem lát olyan kollégát a képernyőn, akit le kellene cserélni a megszűnt vagy átalakuló csatornák valamely munkatársára.

„Volt olyan időszak nálunk is, amikor kirúgási hullámok idején tudtunk igazolni új munkatársat, akik minket erősítettek, de a mostani nem ilyen”

– húzta alá.

Mint arról a Media1 tegnap, kedden beszámolt, partnerséget kötött az ATV és az Index, melynek keretében például az ATV műsorvezetői felbukkannak a jövőben az Index portál egyes műsoraiban, de közös gyártás, formátumfejlesztés is felmerült.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Keverőpult a Spirit FM stúdiójában. Fotó: Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások