fbpx
Az Index és az Indamedia irodájának homlokzata és az ATV épülete

Az Index partnere lett az ATV

Ennek keretében például az ATV műsorvezetői felbukkannak az Index portál egyes műsoraiban, de az Index és az ATV vezérigazgatójának a Media1 érdeklődésére adott válaszaiból az is kiderül, hogy az együttműködés várhatóan több más területre is kiterjed majd a két médiavállalat között.

A múlt héten az Index.hu egyik Kibeszélő című műsorában Somos András, az ATV műsorvezetője beszélgetett Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszterrel. Amikor láttam a videót, e-mailben érdeklődtem a csatornánál, hogy Somos marad-e az ATV-nél is. A rövid válasz az, hogy igen, természetesen.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatójának a Media1-nek küldött válaszából kiderül, hogy a CNN és a Deutsche Welle (DW) után nemrég az Index is az ATV szakmai partnere lett, ennek keretében látható Somos az Index videóiban mint műsorvezető.

Somos András, az ATV műsorvezetője az Index.hu Kibeszélő című műsorának műsorvezetőjeként
Somos András, az ATV műsorvezetője az Index.hu Kibeszélő című műsorának műsorvezetőjeként

Az ATV vezérigazgatója azt írta, hogy mindkét médiumnak hasznos lehet a tavasztól elindított együttműködés, hiszen az Index.hu hazánk egyik vezető site-ja, az ATV pedig a legnézettebb hírtelevízió. Felmerült már az az ötlet is, hogy közös produkciókat készítsünk, melyeknél megosztjuk a produkciós költségeket is – tette hozzá.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

Az együttműködés keretében az ATV képernyősei időnként részt vesznek az Index.hu műsoraiban, de a vezérigazgató jelezte azt is, hogy nyitottak arra is, hogy kölcsönösen szemlézzék egymás tartalmait.

Közös formátumfejlesztés is tervben van

Megkerestük Starcz Ákost, az Index.hu Zrt. vezérigazgatóját is, aki a következőket tette hozzá:

„Az Index kiemelten kezeli a videós formátumainak fejlesztését, ezért nagyon örültünk, hogy az ATV-vel kötött szakmai partnerségünk nyomán műsorvezetőként Somos András is csatlakozik az egyik vezető videós podcastünkhöz, a Kibeszélőhöz. A stratégiai partnerségen belül akár közös formátumfejlesztés is megvalósulhat, ugyanakkor az Index továbbra is nagy figyelmet fordít saját videós tartalmainak erősítésére és bővítésére.”

Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója
Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója

Hasonló együttműködések egyébként más médiumok között is  vannak. Az Origo például szorosan együttműködik a TV2-vel. Emlékezetes az is, hogy néhány évvel ezelőtt a 24.hu kiadójában tulajdonrészt szeretett volna vásárolni az RTL Magyarország, igaz, azt a GVH meglehetősen visszás körülmények között, egy „gombhoz varrt határozattal” megakadályozta. Végül tavaly év végén az RTL inkább önálló hírportált indított rtl.hu néven. A német közmédia, a Deutsche Welle (DW) is együttműködéseket alakított ki több magyar médiummal, így az ATV mellett a 24.hu-val, a 444.hu-val, a HVG-vel, a Telex.hu-val, és lapunk, a Media1.hu is a DW partnere lett még tavaly.

Még több hír érhető el a Media1.hu portálon.

Kérheti híreinket Telegramon, és követhet minket Facebookon is.

Borító: Az Index és az Indamedia Kolossy téri irodájának homlokzata és az ATV Kőbányán található épülete
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások