fbpx
Kiss Péter programigazgató, Kelemen Beatrix tulajdonos és Hajdú Péter műsorvezető, vezérigazgató a Life TV / Media Vivantis sajtótájékoztatóján néhány nappal ezelőtt

Megtudtuk, ki lesz Hajdú Péter utódja, miután elbocsátják a Life TV és az Ozone Tv éléről, és a stáb többségétől is megválik a Mészáros Lőrinc-közeli tévétársaság

A Media1 megtudta, ki veszi át az operatív igazgatói feladatokat, miután a Life Tv és az Ozone csatornákat működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatójától, Hajdú Péter televízióstól, valamint rajta kívül mintegy 30 főtől, köztük Kiss Péter programigazgatótól is megválik a cég. Megtudtuk azt is, hogy Hajdú Péter tanácsadói pozíciót kap Vaszily Miklós kormányközeli médiavállalkozó mellett azt követően, hogy a Life TV és az Ozone TV stábjának túlnyomó többségét hétfőn elbocsátják, és felhagynak a jövőben a saját gyártású műsorok készítésével. Vaszily Miklóst kérdeztük az okokról.

Az elmúlt két évben Hajdú Péter vezérigazgató vezette, nemrég Mészáros Lőrinc volt feleségétől, Kelemen Beatrixtól Mészáros Lőrinc közelébe, a Progressive Media Hungary Kft.-hez átkerülő Media Vivantis Zrt.-t is elérte a kormányközeli médiában a választások óta dúló nagy racionalizálási hullám, költségcsökkentés, és a Life TV-t és Ozone TV-t működtető, valamint a nemrég a Pesti TV-t is bezáró médiatársaságnál csoportos létszámleépítést hajtanak végre. Hétfőn reggel Vaszily Miklós tulajdonosi képviselő a Media1-nek megerősítette az elsőként a Blikkben közölt információt, majd nyilatkozott is az okokról lapunknak.

„Az elmúlt időszakban, alaposan megvizsgáltuk a csatornáink helyzetét és lehetőségeit, beleértve a közeljövő médiapiaci gazdasági kilátásait is. Fenntartható működésre állunk át, ami csökkentett büdzsét jelent. A tematikába illeszkedő saját gyártású műsorok készítésével felhagyunk, és gyártott műsorok nélkül, vásárolt műsorokkal működtetjük tovább a két csatornát” – nyilatkozta hétfőn a Media1-nek Vaszily Miklós, hozzátéve, hogy természetesen az eddig felvett műsorokat még le fogják adni, illetve ismétlések is várhatók ezekből.

A stáb zömétől, így Hajdú Péter vezérigazgatótól és Kiss Péter programigazgatótól is megválnak

A Media1 azt is megtudta, hogy az eddigi 40-45 fős létszámot jelentősen lecsökkentik: az elbocsátás mintegy 30 főt érint, amit Vaszily Miklós is megerősített. Távozik az Összezárva Hajdú Péterrel műsorvezetőjeként is tevékenykedő, két évvel ezelőtti kinevezésekor még nagy tervekről nyilatkozó Hajdú Péter vezérigazgató, és mivel gyakorlatilag az összes saját gyártású műsorukkal felhagynak, így a csatornához Hajdú által odacsábított Kiss Péter programigazgatóra sem lesz szükség a pozíció kiüresedése miatt. (A fenti archív képen balra Kiss Péter programigazgató, jobb oldalon Hajdú Péter vezérigazgató látható, középen pedig a volt tulajdonos, Kelemen Beatrix – még a tavalyi tulajdonosváltás előtt.)

Megszűnik a reggeli műsor, az Ébredj velünk! is, melyet Ábel Anita, Holdampf Linda, Csonka András és Bereczki Zoltán vezetett.

Már meg is van Hajdú Péter utódja, és az is, hogy ő maga hol folytatja karrierjét ezután

A Media1 megtudta, hogy Hajdú Péter nem marad teljesen munka nélkül: tanácsadói pozíciót kap egy másik, szintén Vaszilyhoz kapcsolódó médiaérdekeltségnél, a TV2 Csoportnál. Vaszily Miklós azt mondta erről a Media1-nek, ennek részleteiről most egyeztetnek még. (Frissítés 11:14 Ez időközben megtörtént, lásd hírünk végén a frissítésben!)

Vaszily Miklós
Vaszily Miklós, a Life TV és az Ozone TV tulajdonosi képviselője

A Media1 azt is megtudta, hogy a Life TV és az Ozone TV takarékosabb működésre kapcsolása után Hajdú Péter utódja az a Szabó Péter lesz az operatív igazgatói poszton, aki korábban terjesztési igazgatóként dolgozott a cégnél, és aki nagyon régen, még Száraz István idején csatlakozott a Life TV-hez és az Ozone Tv-hez, de már előtte is a televíziós szakmában dolgozott.

Hajdú Péter, a Life Tv-t működtető Media Vivantis Zrt. leköszönő vezérigazgatója várhatóan Vaszily Miklós leendő tanácsadója lesz
Hajdú Péter, a Life Tv-t működtető Media Vivantis Zrt. leköszönő vezérigazgatója várhatóan Vaszily Miklós leendő tanácsadója lesz. Fotó: Life TV / Media1-archívum

Nem volt fenntartható, amibe Hajdú Péter belevágott

A Media1 kérdésére, hogy a 2023-tól visszatérő, az MRSZ szerint komoly károkat okozó reklámadó miatt szűnik-e meg a költséges saját gyártás a Life TV-nél és az Ozone-nál, Vaszily azt felelte, a tervezett reklámadó sem kedvez a csatornák helyzetének, de a reklámadótól függetlenül is meglépték volna ezeket a lépéseket, mert a Hajdú Péter-féle, két évvel ezelőtt bejelentett konstrukció nem bizonyult fenntarthatónak.

Vaszily azt mondta, most gyakorlatilag az történik, hogy a csatornák méreteihez, lehetőségeihez illeszkedő műsorszerkezetre térnek át, ami főleg vásárolt tartalmakból áll majd, szemben a költséges saját gyártású tartalommal.

Vaszily hozzátette, köszöni Hajdú Péter és a teljes stáb az elmúlt időszakban végzett munkáját. Arra, hogy ki lesz Kiss Péter programigazgató utódja, Vaszily azt mondta, ez a feladatkör megszűnik a műsorgyártás leállásával.

A Media1 úgy tudja, hogy a televíziós társaságnál a munkavállalókat, stábtagokat egy hétfőn délelőtti állománygyűlésen tájékoztatják a továbbiakról, ami a stábtagok jelentős részénél az elbocsátást jelenti.

Frissítés 11:03

Megérkezett a hivatalos tájékoztatás

Mostanra befutott a Media Vivantis hivatalos tájékoztatása is, amelyben megerősítik, hogy Hajdú Péter elnöki tanácsadó lesz a TV2 Csoportnál Vaszily Miklóst segítve. Megerősítik továbbá, hogy Szabó Péter lesz az operatív igazgató, és hogy a saját gyártású műsorkészítéssel felhagynak, ezért a munkavállalók jelentős részétől megválnak. A vállalat méltatja a távozó vezérigazgató érdemeit.

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: Kiss Péter programigazgató, Kelemen Beatrix volt tulajdonos és Hajdú Péter műsorvezető, vezérigazgató a Life TV / Media Vivantis sajtótájékoztatóján korábban. Fotó: archív

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások