fbpx
Váradi Béla.

Elege lett a hazugságokból és a megalázásból, inkább elment az M1 volt műsorvezetője mosogatni az Egyesült Királyságba

Ma már elismert fotósként dolgozik a szigetországban. Váradi Béla egy podcastos interjúban mesélte el, mi minden folyt a közmédiában már a 2010-es évek elején is, és minek volt kitéve ő is.

Váradi Béla a Szabad Európa podcastjában beszélt a tíz évvel ezelőtti eseményekről, hogy miért is mondott fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA) 2011 végén.

Váradi Béla egy borsodi vasgyárból indult, majd élt egy hirtelen jött lehetőséggel, és riporter lett. Dolgozott rádiókban, majd a TV2 Tények egyik vezető riportere lett; onnan került az állami Duna TV-be.

A közmédia összevonását követően az M1 műsorvezetője lett, azonban a propaganda, a hazugságok és az elferdített hírek miatt három hónap után felmondott.
A beszélgetésben részletesen is beszámolt néhány korábbi ügyről, például arról, hogy előfordult, hogy a műsorvezetői szövegébe nyúltak bele, máskor az elmondása szerint különböző olyan helyzetekbe hozták, amiket ő megalázónak élt meg.

Felmondását követően az Egyesült Királyságba költözött, és új életet kezdett – fotósként futott be a szigetországban, díjakat is nyert már, nemrég pedig a magyar Forbesnak is készített portrékat.

Azt mondta a Szabad Európának, a felmondással és a költözéssel jól döntött, mert csak így tudta megőrizni a szakmai hitelét.

Nem Váradi az egyetlen, aki mostanában interjúban számolt be a közmédiánál átételtekről

Mint arról a Media1 beszámolt, márciusban Borsa Miklós is adott egy interjút a Válasz Online-nak a közmédiáról. (Borsa arcával indult el a hírtelevízióvá alakult M1 2015-ben.)

Borsa szót ejtett egy olyan esetről, amikor odamentek hozzá egy beolvasandó hírrel, amire ő úgy felelt, hogy az azon szereplő dolgot már megcáfolták. „Jól van az úgy, hagyjad” – érkezett a válasz. Azt is elmondta, hogy a közmédiánál töltött utolsó időszakában már fizikai tünetei (gyomorgörcsök, alvásképtelenség, torokfájás) voltak.

A képernyőről azután tűnt el, hogy 2015 áprilisában Balatonfüreden felismerték és megtámadták őt. Ezt követően többé nem szeretett volna hírműsorokban szerepelni.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Váradi Béla. Fotó: Szabad Európa
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások