fbpx
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én.

Kizártak számos nyugati médiumot a Budapesten tartott CPAC Hungary-ról, ahol Orbán Viktor beszédében sikere egyik titkának nevezte, hogy van saját médiája

Magyar sajtószabadság-leckét kaptak a nyugati médiumok tudósítói a Bálnában.

Számos amerikai lap újságíróját nem engedték be a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungaryre – számolt be a Telex.

Az amerikai jobboldal éves konferenciájának magyar kiadása tegnap, csütörtök reggel kezdődött a budapesti Bálna Rendezvényközpontban – az eseményről tudósító újságírók dolgát azonban igencsak megnehezítette, hogy a kormányközeli Alapjogokért Központ (a magyar rész szervezője) számos nyugati sajtóterméket kitiltott az eseményről.

Eközben a közmédia (beleértve az MTI-t), a Hír TV és más, a Fidesz-közeli KESMA-birodalomhoz tartozó újságírókat tárt karokkal fogadták a szervezők.

A Telex emlékeztetett: ez azért sem lehetett szokatlan, mert Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója egyúttal a KESMA vezetője is. Mint arról a Media1 beszámolt, neki egyébként saját belépőkártyája van a Karmelitába, Orbán Viktor hivatalához.

A

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Neves amerikai lapokat zártak ki

A Vice beszámolója szerint csütörtök reggel a Bálna előtt megjelent összes amerikai újságírótól megtagadták a belépést, annak ellenére is, hogy azok már hónapok óta próbáltak sajtóigazolványokat szerezni a konferenciára.

A Vice mellett a Rolling Stone, a Vox és a New Yorker újságíróit is elküldték – annak ellenére, hogy a konferencia amerikai társszervezője, az American Conservative Union (amely az „igazi” CPAC-et is szokta szervezni) korábban ígéretet tett arra, hogy be fognak jutni a konferenciára. A helyszínen az ACU vezetői a magyar szervezőt, az Alapjogokért Központot okolták a belépés megtagadásáért.

A Telex információi szerint rajtuk kívül a Reuters, a The Guardian és az Associated Press (AP) újságírói sem jutottak be, a „nyugati” sajtóból egyedül az AFP fotósának sikerült ez – neki is csak hosszas kérlelés után.

A Media1 információi szerint a számos konzervatív olvasóval rendelkező Magyar Hang is próbált regisztrálni az eseményre, de elutasították az akkreditációját.

A konferenciát az Alapjogokért Központ egyébként az interneten, Orbán Viktor Facebook-oldalán élőben közvetítette.

Orbán Viktor kimondta, sikerének egyik titka, hogy saját médiája van

A konferencián tegnap, csütörtökön beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is, aki megosztotta a közönséggel a „jobboldal sikerének receptjét” is, 12 pontban. Ennek a negyedik pontja az, hogy „Legyen médiánk”.

„A progresszív baloldal őrültségeit csak így lehet bemutatni” Orbán szerint, sőt, azt mondta, akik ezeket a riportereket az egyetemeken tanították, már azok is progresszív baloldaliak. A miniszterelnök szerint a pártpolitikának és a médiának el kellene válnia egymástól, de valójában ez nincs így.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások