fbpx
Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió ügyvezetője (balra) és Pataki Gábor, a Klubrádió volt főszerkesztője

Media1 Podcast: Akár egy Pink Floyd szám miatt is veszélybe kerülhet egy rádió – vendégünk volt a Tilos Rádió ügyvezetője és a Klubrádió volt főszerkesztője

Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió ügyvezetője és Pataki Gábor, a Klubrádió volt főszerkesztője a Media1 podcast- és rádióműsorában élesen bírálta a Magyarországon működő rádiókat szabályozó, szerintük betarthatatlan médiatörvényt, ami miatt még egy Pink Floyd számot se lehet lejátszani normálisan, vagy ha mégis, veszélybe kerülhet a médiaszolgáltatási jogosultság meghosszabbítása és jöhet a bírság.

Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió ügyvezető igazgatója és Pataki Gábor, a Klubrádió idén év elején távozó főszerkesztője a Media1 podcast- és rádióműsorának e heti, hétfő esti vendége.

A két rádióban több közös is van, az egyik ilyen, hogy a Tilos Rádióról épp a napokban derült ki hivatalosan, hogy nem hosszabbítja meg a lejárófélben lévő médiaszolgáltatási jogosultságát a Médiatanács a rádió működése során elkövetett korábbi szabálytalanságokra hivatkozva, a Klubrádió pedig tavaly februárban vesztette el a jogosultságát hasonló indokkal.

Korábban hasonlóan járt a Civil Rádió, valamint több más rádió is.

Tényleg ennyire betarthatatlanok a rádiózással kapcsolatos magyarországi médiaszabályok? Van-e értelme a kvótarendszernek, vagyis annak az előírásnak, hogy a műsoridő hány százalékában kell szólnia például magyar zenének, vagy hogy hány százalék lehet a beszéd és a zene aránya? Ha nincs, miért nem megy mindenki inkább az internetre internetrádiózni, és minek kell a frekvencia? Mik a tervei a Tilos Rádiónak a mostani helyzetben? Többek között ezekről is szó esett a beszélgetésben Csabai Gábor Papóval és Pataki Gáborral, de Pataki Gábor most először beszélt arról is, miért távozott a Klubrádiótól idén év elején.

Felvetődött a beszélgetés során az is, hogy a különböző rádiók hogyan foghatnának össze, és mit lehetne tenni, hogy valahogy elérjék a jelenlegi médiaszabályok megváltoztatását.

A beszélgetés az alábbi lejátszó segítségével meghallgatható.

Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradjon le a következő epizódról sem! Elérhető a podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban is. Érdemes feliratkozni a Media1 hírportál napi hírlevelére is! A Media1.hu podcastja jelenleg már 11 rádióban is hallható hétről-hétre.

Visszahallgathatja a korábbi epizódokat is ide kattintva.

Kérje híreinket Telegram-hírcsatornánkon keresztül is, hogy garantáltan ne maradjon le a legújabb tartalmakról!

További hírekért kattintson ide!

Borító: Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió ügyvezetője (balra) és Pataki Gábor, a Klubrádió volt főszerkesztője
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások