fbpx
Tilos Rádió

Megdöbbent a Tilos Rádió a Médiatanács döntésén, ami miatt veszélybe került a rádió FM-sugárzása ősztől

Azt írja a közösségi rádió, hogy nagypéntek előtti napon tudták meg, hogy a Médiatanács elutasította a jelenlegi frekvenciájukra szóló, szeptemberben lejáró, műsorszolgáltatási jogosultságuk meghosszabbítására beadott kérvényüket. Bár ezen megdöbbentek, de még látnak azért reményt, hogy végül folytatni tudják a sugárzást.

Mint arról a Media1 beszámolt, a Koltay András vezette Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács egy csütörtöki sajtóközlemény vége belé bejelentette, hogy a Tilos Rádió működése során elkövetett jogsértései miatt nem hosszabbítja meg a közösségi rádió frekvenciajogosultságát egyetlen frekvenciájára, a Budapest FM 90,3 MHz-re. Vagyis a Tilos hasonló helyzetbe került, mint a Civil Rádió és a Klubrádió, bár még kiutat jelenthet a Tilos számára, ha a Médiatanács hamar kiírja az FM 90,3-ra vonatkozó pályázatát, és azon sikerrel szerepel a Tilos – így ugyanis visszakaphatja azt.

A Tilos a Facebook-oldalán reagált a fejleményekre.

Azt írják, hogy ők is a sajtóból értesültek arról nagypéntek előtt a mai napon, hogy a Médiatanács elutasította a szeptemberben lejáró médiaszolgáltatási jogosultságuk meghosszabbítását, de látnak pozitívumot is a lesújtó közleményben, mégpedig azt, hogy

„a Médiatanács célja, hogy a médiaszolgáltatási lehetőség folyamatos hasznosításának érdekében minél előbb meghirdesse a frekvencia használatára irányuló pályázatot”,

a Tilos Rádió ugyanis ezt úgy értelmezi, hogy még a frekvenciajogosultságuk lejárta előtt lefolyhat a 90,3 MHz-re kiírt pályázati procedúra.

Jelezték azt is, hogy a frekvenciatenderen a Tilos Rádiós biztosan elindul majd, nagy gyakorlatuk van már a pályázatírásban, és remélik, hogy ezúttal a szkenneléssel sem lesz gond – ezzel egy korábbi frekvenciapályázattal kapcsolatos helyzetre utalt a rádió.

A bejegyzés azzal zárult, hogy egyelőre nem érdemes elkeseredni, mert egyrészt még 5 hónapig (szeptemberig) biztosan szól a Tilos Rádió adása az FM-en és ezzel párhuzamosan a neten.

Jelezték ugyanakkor, hogy mindenféle eshetőségre felkészülnek, ezért a netes adást megpróbálják atombiztossá és felhasználóbaráttá tenni, ki tudja, végül hogy alakul az FM-frekvencia sorsa.

A bejegyzés így zárul:

„Talán még sosem volt ennyire fontos a hallgatók, rádiósok közösségének ereje, a szabad és független Tilos Rádió támogatása!”

A Tilos Rádió egyébként nem először kerül szorult helyzetbe, erről itt írtunk korábban.

További hírek találhatók a Media1-en. Ott vagyunk Facebookon is. Kérheti híreinket Telegramra is, így biztosan sosem marad le a híreinkről és azonnal értesülhet róla.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások