fbpx
Kovács András, az Origo újságírója.

Ukránellenes oroszbarát propagandát osztott meg az Origo munkatársa

Továbbra is népszerű a Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevű, az orosz propagandát terjesztő Facebook-oldal a kormánypárti influenszerek és médiamunkások körében.

Egy olyan bejegyzést osztott meg kedden Kovács András, a kormánypárti Origo Áder János köztársasági elnök által, Orbán Viktor javaslatára hiteles tájékoztatásért Magyar Ezüst Érdemkereszt díjjal kitüntetett munkatársa a Facebook-oldalán, amelyben „gyilkos ukrán rezsimet” emlegetnek, valamint az ellen tiltakoznak, hogy az Európai Unió hozzájáruljon Ukrajna újjáépítéséhez – vette észre a 444.hu.

Kovács a Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevű kormánybarát Facebook-oldal egyik bejegyzését osztotta meg, sőt, még kommentálta is azt – idézzük:

„Az eszem eldobom azon, mi folyik Európában! Itt lenne az ideje, hogy megszűnjön az Európai Bizottság és a teljes brüsszeli elit!”

Orosz propaganda a Facebookon

A Számok – a baloldali álhírek ellenszere kapcsán még az orosz-ukrán háború kirobbanásának napján, február 24-én megírtuk, hogyan állt nyíltan Oroszország mellé a konfliktusban. Az oldal betiltását Donáth Anna momentumos politikus is kérte a Facebooktól.

A Facebook-oldallal együttműködve a Pesti TV minden vasárnap a képernyőre tűz egy műsort Számok és tények címmel, amelynek nemrég épp Kovács András volt az egyik vendége.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kovács András, az Origo újságírója. Fotó: HírTV / adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások