fbpx
Kovács András, az origo munkatársa az Echo TV-ben

A bíróság nemrég elsőfokon bűnösnek találta, most a köztársasági elnök kitüntette az Origo újságíróját

Kitüntette Kovács Andrást, az Origo munkatársát Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök a Szabad Sajtó ünnepén.

Kovács András, az Origo munkatársa az indoklás szerint

„a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként”

kapta meg a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését március 15. alkalmából a köztársasági elnöktől.

Az Origo az elmúlt években minden évben a legtöbb helyreigazítási pert elvesztő médium volt a Fővárosi Törvényszék adatai alapján.

A hiteles tájékoztatásért kitüntetés emellett azért is érdekes, mert elsőfokú, nem jogerős ítéletében Kovács Andrást nemrég bűnösnek találta és megrovásban részesítette a bíróság rágalmazás vétsége miatt.

Mint arról már beszámoltunk, ma a második legtöbb sajtópert elvesztő médium, a PestiSrácok lapigazgatója, Stefka István szintén állami díjat kapott. Ő Kásler Miklós emberi erőforrás-minisztertől kapta meg a Táncsics-díjat.

Egy másik hírünkből az is kiderül, hogy állami díjat kapott március 15-én az éppen egy évvel ezelőtt cenzúra bevezetését szorgalmazó Belénessy Csaba, és jutott két díj (abból egy állami) Huth Gergelynek, a PestiSrácok főszerkesztőjének is.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Követhet bennünket Facebookon és feliatkozhat napi hírlevelünkre is, hogy mindig képben legyen a friss történésekről!

Borító: Kovács András, az Origo munkatársa az Echo TV-ben
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások