fbpx
Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője.

Donáth Anna azt kéri Mark Zuckerbergtől, tiltsa ki a magyar Facebookon terjedő orosz propagandát

A politikus a magyar nyelvű, de szerinte „Moszkvából vezérelt” orosz propagandaoldalak azonnali letiltását kéri a Facebookról. Meg is nevezett ilyen oldalakat.

Donáth Anna, a Momentum és a Renew Europe EP-képviselőjeként levelet írt a Facebook vezetőségének – ezt egy szerdai, a Media1-hez is elküldött közleményében tudatta a párt.

A politikus a levélben a magyar Facebook-oldalakon megjelenő orosz propaganda kitiltására kérte a közösségimédia-óriást.

A közlemény szerint a magyar ellenzék üdvözli, hogy a Facebook letiltja felületeiről az orosz háborús propagandát terjesztő RT-t és a Szputnyikot, de

„Oroszország propagandagépe ennél jóval kiterjedtebb: álprofilokból létrehozott trollhadsereggel és Facebook-oldalakon terjesztik hazugságaikat”

– tették hozzá. Kiemelték azt is, hogy ebben különösen érintett az Ukrajnával határos Magyarország, ahol magyar nyelven folyik a hazugság és a propaganda az orosz ügynökök tollából, a Facebook segítségével.

Fakenews
Fotó: Unsplash

„Meggyalázzák a kárpátaljai magyarság harcokban elesett katonáit és az ukrán valamint a magyar nemzetet”

Donáth Anna arra kéri a közösségi médiás platform vezetőségét, hogy

„azonnal távolítsák el a legnagyobb orosz propagandaoldalt, a »Számok – a baloldali álhírek ellenszere« nevűt. Ezek az oldalak sokszor az RT és a Szputnyik tartalmait osztják tovább, megkerülve ezzel a tiltást. Hirdetésekkel megtámogatott hazugságaikkal meggyalázzák a kárpátaljai magyarság harcokban elesett katonáit ugyanúgy, mint az ukrán és a magyar nemzetet”

– vélekedett a politikus, aki szerint elég volt abból, hogy a Facebook „félrenéz”, és akár háborús propagandát is közzé lehet tenni a felületén, „csak fizetni kell érte”.

Mint arról a Media1 is beszámolt, a „Számok – a baloldali álhírek ellenszere” nevű Facebook-oldal a háború kirobbanásakor nyíltan Moszkva mellé állt.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Borító: Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője. Fotó: a képviselő honlapjának sajtószobája
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások