fbpx
pénz, sok forint, HUF

További 470 milliót költött a legnépszerűbb közösségi médiafelületen a kormányoldal a választási véghajrában

Az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarország ennél kevesebbet, 247 millió forintot hirdetett el ez idő alatt.

A választást megelőző héten totális fideszes fölény volt érzékelhető a közösségi médiában, ugyanis minden szinte ide sorolható szereplő növelte a költéseit – írja a 444. A lap összegzése szerint a kormánypárti Mediaworks több mint 93, a Fidesz 76, a Megafon 72 milliót költött hirdetésekre egyetlen hét alatt, a kampányhajrában. (Arra nem tértek ki, de mint arról beszámoltunk, a választási törvény kijátszásával a kormányközeli TV2 is fizetett hirdetéseket adott fel, amelyekben például Márki-Zay Pétert támadta.)

A 444, mely a Facebook Hirdetéstára (Ads Library) alapján gyűjtött ki adatokat, azt írja, hogy az április 3-át megelőző utolsó héten a kormányoldal 472 millióval növelte költéseit a Facebookon, és rajtuk kívül a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom és a Mi Hazánk is nagyon pörgött. Bár a Mi Hazánkot letiltotta a Facebook, ezt ki tudták cselezni, mert voltak más oldalaik is, például Dúró Dóráé.

Az ellenzéki összefogás térfelén eközben jóval kevesebbet, 247 millió forintot költöttek el a Facebookon a választás előtti héten.

További hírek találhatók a Media1-en. Feliratkozhat Facebook-oldalunkra is!

Borító: Depositphotos.com (stock)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások