fbpx
Az ElkXrtuk című film egyik jelenete.

Pár órával a választások előtt a HírTV is bemutatja az ElkXrtuk című Gyurcsány-ellenes fikciós filmet

A választások kezdete előtt néhány órával tűzik képernyőre az ellenzék lejáratását szolgáló, valótlanságokat valósként bemutatni próbáló filmet.

Egy mai, pénteki közleményében jelentette be a HírTV, hogy szombaton, április 2-án (az országgyűlési választás előestéjén) 21:10-től levetítik az ElkXrtuk című politikai krimit.

Mint fogalmaztak, a filmet egy „speciális beszélgetés” előzi meg az alkotókkal és szakemberekkel. 20:10-től Bayer Zsolt háttérműsorát, a Szélesvásznú történelmet láthatják a tévénézők, amelyben kulisszatitkokat tár fel Kálomista Gábor producer, Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője és Dudás Viktor filmszakértő.

Kálomista Gábor, a Megafilm producere és Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője.
Kálomista Gábor, a Megafilm producere és Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője. Fotó: HírTV

A közlemény szerint Bayer a személyes élményeiről is beszélni fog, továbbá szó esik „A Szabadság tér mélye” című írásáról is, amely a Magyar Nemzet hasábjain jelent meg 2006. szeptember 20-án.

Azzal kapcsolatban, hogy miért a választás előtti este tűzik képernyőre a filmet, Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója elmondta:

„A 2022. április 3-i országgyűlési választás sorsdöntő jelentőségű. A két műsorral az a célunk, hogy a választásokat megelőző este felidézzük azokat a politikai eseményeket, melyek súlyos »sebeket« okoztak a magyar társadalomban, és amelyeket az emberek emlékezetéből kitörölni nem lehet”.

Az Elkrtuk című film egyik jelenete.
Az Elkrtuk című film egyik jelenete. Fotó: HírTV

Korábban a TV2 Csoport több csatornája is képernyőre tűzte

A tavaly októberben bemutatott filmet márciusban vetítette a TV2, némi csúszást követően.  A TV2 Média Csoport még két másik csatornáján is vetítette a filmet márciusban.

A filmben számos valótlanság szerepel, az egyik támadott szereplő, Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője bírósághoz is fordult az őt és cégét lejárató valótlanságok miatt. Az állami Kossuth Rádió pedig Dobrev Kláráról közölt valótlanságot, és kényszerült helyreigazításra, vagyis annak beismerésére, hogy hazugságot közölt.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az ElkXrtuk című film egyik jelenete. Fotó: HírTV
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások