fbpx
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ElkXrtuk premierjén.

Megtudtuk, mikor kerül képernyőre az ElkXrtuk

A Media1 információi szerint néhány órával a nemzeti ünnep előtt lesz látható a Gyurcsány-ellenes mozifilm a TV2 képernyőjén.

A Media1 információi szerint 2022. március 14-én, 21 órai kezdéssel kerül képernyőre a TV2-n az ElkXrtuk című fikciós elemekben bővelkedő, a 2006-os utcai zavargásokat feldolgozó, Kálomista Gábor nevéhez fűződő, hivatalosan politikai krimi műfajú mozifilm.

A TV2 eredetileg januárra harangozta be a tévépremiert, de akkor az elmaradt. Később a TV2-közeli Index egy másik időpontról is írt, de ez nem bizonyult valósnak a TV2-vel való vezetői szintű összefonódás ellenére, és tovább csúszott a tévépremier.

A csúszás oka a Media1 információi szerint az volt, hogy Kálomista Gábor és a Megafilm előbb Erdélyben is be akarta mutatni a filmet moziban. Azóta a Vajdaságban is vetíteni kezdték a filmet.

Az ElkXrtuk című mozifilm egy részlete
Az ElkXrtuk című mozifilm egy részlete

Most viszont már nem volt tovább halogatható a tévépremier, hiszen közeledik április 3., az országgyűlési választások időpontja, így született meg végül a március 14-i időpont.

A késő esti vetítési időpont oka, hogy a film olyan korhatári besorolással rendelkezik, hogy az csak ilyen kései órában vetíthető a hazai médiaszabályozás alapján. A műsor várhatóan 23:15-ig tart majd, akkor egy amerikai akciófilm, a John Wick következik majd. Vagyis nagyjából 45 perc választja majd el a nemzeti ünnepet az ElkrXtuktól.

A film korábban nagy botrányt okozott a mozipremier után, ugyanis kiderült, hogy középiskolásokat buszoztattak a vetítésre, ráadásul a film egyik hazugságát a Kossuth Rádió tényként közölte később. Emiatt az állami rádió kénytelen volt helyreigazítást közölni.

A Media1 úgy tudja, hogy a TV2 már szerepelteti is az ElkXrtuk időpontját a héten megjelenő műsorújságokban.

Kerestük az ügyben a vállalat sajtóosztályát is, ha reagálnak az értesülésünkre vonatkozó információra, hírünket még frissítjük.

Frissítés 9:36

Hírünk élesítését követően a TV2 sajtószobában lévő hivatalos műsorújságba is kitették végül az időpontot.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások