fbpx
Kossuth Rádió.

Elismerte a Kossuth Rádió, hogy hazudott Dobrev Klára kapcsán

November 10-én igazították helyre a valótlan állítást, amit Kálomista Gábor Elkrtuk című Gyurcsány-ellenes játékfilmjéből vettek át még október 26-án.

Elismerte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz (MTVA) tartozó Kossuth Rádió, hogy valótlanságot állított október 26-án, amikor tényként kezelte az ElkXrtuk című Gyurcsány-ellenes politikai krimi egyik narratíváját – írta meg elsőként a 24.hu.

A Mediaklikk archívum alapján az állami rádió Jó napot, Magyarország! című magazinműsorának tegnapi, szerdai adásában a következő helyreigazítást adták közre:

„2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában”.

Az Elkrtk - a hazugság ára c. film előzetesének egy részlete
Az Elkrtk – a hazugság ára c. film előzetesének egy részlete

A DK perelni készült, a MÚOSZ elmarasztalta a szervezetet

Mint arról a Media1 beszámolt, Dobrev Klára pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) pert helyezett kilátásba az eset miatt. Az esetért még november 4-én elmarasztalta a közmédiát a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) is – ezen közleményt egyébként az MTI cenzúrázta, nem adta közre, mert az „…nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit (…)”.

Az Elkrtuk című film kapcsán itt érhetők el eddigi írásaink.

Frissítés 14:06
A DK időközben közleményt juttatott el lapunkhoz, melyben a történtek után az Elkrtuk című film állami támogatásának visszafizetését követeli Kálomista Gáboréktól, valamint azt, hogy ezentúl a film előtt nyomatékosítsák a nézőkben, hogy abban hazugságok hangzanak el. Ezenkívül a gyerekek buszoztatásának felfüggesztését is kérik.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Kossuth Rádió / Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások