fbpx
Mádai Vivien a TV2 Ninja Warrior című műsorának műsorvezetőjeként

Mádai Vivien lehet az ELLE magazin új főszerkesztője

A Media1 több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy Mádai Vivien Instagram-sztár, a TV2 műsorvezetője váltja a magyarországi ELLE magazin éléről hosszú idő után távozó Liptai Lívia főszerkesztőt. Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója a Media1 kérdésére azt mondta, nem igaz, hogy az új főszerkesztőről már döntöttek. Pedig néhány hete a vezérigazgató még azt nyilatkozta, már megvan az utód, sőt az illető néhány tulajdonságáról is beszélt.

Mint arról a Media1 már korábban beszámolt, és azt Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója is megerősítette korábban érdeklődésünkre, szerződést bontott a kiadó és Liptai Lívia főszerkesztő, az ELLE Magyarország főszerkesztője. A médiavállalat január végén azt közölte a Media1.hu-val, hogy később jelentik be, hogy ki lesz az utód, de annyit elárultak, hogy már megtalálták az illetőt, aki egy olyan ismert médiás, aki otthonosan mozog az online médiatérben.

A Media1 több más, egymástól független piaci forrásból is úgy értesült, hogy ez az akkor meg nem nevezett illető, az ELLE az online médiatérben otthonosan mozgó leendő főszerkesztője nem más mint Mádai Vivien, aki mint a TV2 Ninja Warrior és Mokka című műsorainak műsorvezetőjeként és mint egy 127 ezer követővel rendelkező Instagram-celebritás is ismert, valamint láthatták őt a Nicsak, ki vagyok? című álarcos műsor nézői is, így jól ráillik arra, amit Milkovics Pál mondott.

Meleg férfiak az ELLE magazin borítóján
Meleg férfiak az ELLE magazin borítóján korábban. Fotó: Ladányi András / Media1

A Media1 megkérdezte erről ma, csütörtökön Milkovics Pált, aki viszont azt közölte írásos válaszában, hogy az ELLE francia jogtulajdonosa még nem döntötte el, hogy ki lesz a főszerkesztő, és több választási lehetőségük is van. A médiavállalat vezérigazgatója azt is állítja válaszában, hogy ez nem egy olyan döntés, amit ők itt Magyarországon hozhatnak meg.

Az ELLE Magyarország licencszerződés keretében jelenik meg, vagyis a magyar kiadó használhatja a nevet, de a tartalom önállóan, helyi szerkesztőséggel készül. A Media1 egyik piaci forrása, aki jól ismeri az ilyesfajta kiadói szerződéstípusokat, azt mondta nekünk, a licenctulajdonosok többnyire nem szoktak beleszólni abba, hogy az adott országokban kik a főszerkesztők. Elképzelhető persze, hogy az ELLE licenctulajdonosa Milkovicsékkal bizalmatlanabb volt és a piacon megszokottól eltérőhöz képest szigorúbb keretek között tartó szerződést kötöttek, de akkor viszont nem érthető, január végén miért mondta azt Milkovics Pál, hogy már megvan Liptai Lívia utódja egy online térben otthonosan mozgó, ismert médiás személyében. Ezen ellentmondás alapján inkább úgy tűnik, hogy Mádai Viviennel már megegyezhettek, és csupán a hivatalos bejelentéssel akarnak várni.

Milkovics Pál azonban lapunknak azt állítja: ez nem igaz, nincs ilyen megállapodás Mádaival. Milkovics azt is állítja, hogy egy teljesen bevett gyakorlat piacon, hogy a licenctulajdonos dönt a főszerkesztőről.

Az előző főszerkesztő, Liptai Lívia 2005-től volt az ELLE Magazin munkatársa, 2009-től lett annak főszerkesztője. Liptai távozás közös megegyezéssel történik, de a médiavállalat kezdeményezésre. A vezetőség azt mondta korábban a kiadó munkatársainak, hogy a főszerkesztő távozására azért került sor, mert átszervezik a lap működését, mivel erősíteni szeretnék az ELLE internetes jelenlétét.

Liptai Lívia, az ELLE Magazin távozó főszerkesztője
Liptai Lívia, az ELLE Magazin távozó főszerkesztője.

Az ELLE magazin 2020 végéig a Sanoma Media Budapest utódjához, a Varga Zoltán üzletember többségi tulajdonában lévő Central Médiacsoporthoz tartozott, ám a Central Médiacsoport 2020 novemberében üzleti megfontolásokból úgy döntött, nem hosszabbítja meg licencszerződését az ELLE márka francia licenctulajdonosával, és bejelentette: megszűnik a lap. Nem sokkal később azonban a Milkovics Pál vezette Brit Media megkereste a franciákat, és egy velük kötött új szerződés alapján 2021 áprilisától újra megjelenhetett a magazin, immáron a Brit Media gondozásában – de változatlanul Liptai Lívia főszerkesztésében. Liptai Lívia főszerkesztésében az új kiadónál is merész címlapok jelentek meg. A legemlékezetesebb címlap az elmúlt időszakból az volt, amikor 2021 nyarán, nem sokkal a „propagandatörvényként” is emlegetett új törvényi szabályozás elfogadása után homoszexuális párok voltak a lap címlapján. A lapot az olvasók szétkapkodták. A magazin több más alkalommal is kiállt az emberi jogokért, és felkarolt különböző társadalmi problémákat.

Frissítés 16:42

További távozások az ELLE magazinnál

Hírünk megjelenése után a 444 arról írt, hogy Liptai Lívia távozásának hírére több más munkatárs, köztük a főszerkesztő-helyettes is felmondott a szerkesztőségben, erről különálló hírünkben olvashatók újabb részletek.

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon.

Kérheti híreinket Telegram-csatornánkon keresztül is, hogy ne maradjon le a legújabb történésekről. Megtalál minket Facebookon is.

borító: Mádai Vivien még a TV2 Ninja Warrior című műsorában 2017-ben Majka és Till Attila társaságában. Fotó: Tv2-sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások