fbpx
Meseország mindenkié

Megsértette a Magyar Nemzet a Meseország mindenkié kiadójának jó hírnevét

Bocsánatkérésre és sérelemdíj fizetésére kötelezte a lapot a bíróság egy egyelőre nem jogerős ítélettel.

Megsértette a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét a kormánypárti médiagólemhez, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) / Mediaworks tartozó Magyar Nemzet egyik írása – számolt be a Labriszt képviselő Magyar Helsinki Bizottság.

„Orbán Viktor 2020. október 3-i rádióinterjújában összemosta a pedofíliát és a Labrisz kiadványát. A kormánypárti propagandasajtó ekkor kapcsolt fokozatot, hogy ezt a nyilvánvaló hazugságot igazolja. A Magyar Nemzet október 12-én közölte Németh György írását. A szociológus-közgazdász nem állított kevesebbet, mint hogy a »Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó«”

– fogalmazott a közleményében a Helsinki Bizottság, akikkel közösen a Labrisz beperelte a Magyar Nemzet kiadóját. A Fővárosi Törvényszék most kihirdetett elsőfokú ítélete szerint:

a bíróság megállapította, hogy a Mediaworks megsértette az egyesület jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.

A bíróság bocsánatkérésre kötelezte a Magyar Nemzetet, illetve kiadóját valamint arra is, hogy 15 napon belül fizessen egymilliós sérelemdíjat a Labrisznak. Az összeg megállapításánál a bíró figyelembe vette azt is, hogy számos esetben az egyesület tagjai nehéz küzdelmet folytatnak elfogadásukért.

„Egy ilyen csoport tagjait a legsúlyosabb társadalmi stigmával, a pedofíliával minden alap nélkül illetni olyan sérelmet jelent, amely hatásaiban többszörös, mint az életük során hasonló nehézségekkel nem találkozó embereknek”.

Rédai Dorottya, a Labrisz ügyvivője elmondta:

„Örülünk a bíróság igazságos ítéletnek. Jól ismert és aljas trükk pedofíliának beállítani az elfogadó társadalomért tett erőfeszítéseket. A szégyenteljes orosz »melegpropaganda-ellenes törvényt« szintén a gyerekek állítólagos védelmével igazolták. A gyerekeket éppen attól a bántalmazástól és kirekesztéstől kell megvédeni, amit az ő védelmükben színleg fellépő gyűlölködő, kirekesztő nézeteket valló felnőttek képviselnek”.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások