fbpx
Balogh Krisztina, a 168.hu volt közéleti rovatának rovatvezetője, a Nyugati Fény újdonsült munkatársa

Máris felmondott a 168.hu közélet rovatának új vezetője – a Nyugati Fényhez igazol

Balogh Krisztina kevesebb mint három hónapot töltött a 168 Óra internetes szerkesztőségénél a közélet rovat vezetőjeként, ahová az új Indextől igazolt a nyár elején.

A Nyugati Fény elnevezésű, erősen kormánykritikus internetes híroldal munkatársaként folytatja pályáját ezután Balogh Krisztina újságíró, a 168.hu, a 168 Óra internetes hírszerkesztősége közélet rovatának rovatvezetője – tudta meg a Media1.

Trencséni Dávid, a 168 Órát megjelentető Brit Media hírigazgatója is megerősítette érdeklődésünkre, hogy Balogh távozott a 168.hu-tól. Azt, hogy a Nyugati Fény lett az új munkahelye, Mandula Viktor, ez utóbbi lap főszerkesztő-tulajdonosa erősítette meg részünkre.

Azonnali hatállyal

Balogh több ismerőse is azt találgatja, hogy a 168 Órától való távozása összefüggésben van-e a Brit Media tulajdonosváltásával. Mint arról a Media1 elsőként beszámolt, a médiavállalatnak a nyár során 50 százalékos tulajdonosa lett Schabi (Schabtai) Michaeli izraeli-grúz üzletember, a Princess Pékség alapítója, Rogán Antal fideszes politikus barátja (akivel a Media1 interjút is készített).

A britmédiás hírigazgató, Trencséni elmondása szerint Balogh Krisztina maga döntött a távozása mellett, és magánéleti okokra hivatkozott.

Trencséni elárulta, hogy Balogh azonnali hatállyal távozott, amit az tett lehetővé, hogy még néhány hét hátravolt a próbaidejéből. A Brit Media hírigazgatója azt mondta a Media1-nek, nagyon sajnálják, hogy Balogh a távozás mellett döntött. A hírigazgató, köszönetét fejezte ki a közel három hónapos eredményes közös munkáért, másrészt sok sikert kívánt Baloghnak karrierje folytatásához. Érdeklődésünkre elmondta azt is, hogy jelenleg megbízottként Csanádi Dávid, a 168.hu-hoz hasonlóan szintén a Brit Mediához tartozó Pesti Hírlap főszerkesztő-helyettese viszi tovább a 168.hu Közélet rovatának irányítását.

Több exkluzív anyaggal készül a Nyugati Fény

Mandula Viktor, a Nyugati Fény főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy elfogadta lapja ajánlatát Balogh Krisztina, akinek az eddigi munkahelyein megszerzett hírszerkesztői tapasztalatai mellett kiterjedt kapcsolatrendszerét is szeretnék kamatoztatni, és interjúkat és más saját exkluzív anyagokat is remélnek tőle. Mandula azt mondta, az a céljuk, hogy Balogh anyagai által is növeljék a Nyugati Fény idézettségét a magyar sajtóban, hogy megkerülhetetlen hírforrássá váljanak a közéletben.

Balogh Krisztina néhány éve az állami MTVA riportere volt, ahonnan a közmédia vezetését élesen bírálva, nagy sajtóérdeklődés mellett, viharos körülmények között távozott. Ezt követően az Index.hu 2020 nyári nagy szétesése után, az újonnan létrejövő szerkesztőséghez igazolt. Innen idén nyáron került át a 168.hu-hoz rovatvezetőnek, ahonnan nemrég távozott. Az újságíró most nem kívánt nyilatkozni.

Még több hír érhető el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk Facebookon, valamint Twitteren és iratkozzon fel napi hírlevelünkre is, hogy garantáltan értesüljön legfrissebb tartalmainkról!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások