fbpx
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata

Újabb változások az Index és az Indamedia háza táján: konkurenciához távozik a parlamenti tudósító, leköszön a gazdasági igazgató

A Media1 értesülése szerint Andacs Botond, az Indamedia gazdasági igazgatója, az Index.hu Zrt. két évvel ezelőtti vezérigazgatója saját projektbe vág, és a jövőben csak külsős tanácsadóként segíti a vállalatot. Balogh Krisztina, az Index parlamenti tudósítója rovatvezetői állást kap az egyik konkurens internetes lapnál.

Az Indamedia gazdasági igazgatói posztjáról távozó Andacs Botond hosszú időt töltött el a cégcsoportnál különféle pozíciókban, hiszen 2011-től volt az Indamediához tartozó Napi.hu / Ceginfo munkatársa, majd 2017 novemberétől 2019 júliusáig az Index.hu Zrt. vezérigazgatói posztját töltött be, valamint 2015-től öt éven át a Port.hu ügyvezetője is volt tavaly decemberig. Legutóbbi pozícióját, az Indamedia gazdasági igazgatói posztját (CFO) 2019 júliusától töltött be.

Andacs Botond, az Indamedia leköszönő gazdasági igazgatója, az Index.hu Zrt. egykori vezérigazgatója
Andacs Botond, az Indamedia leköszönő gazdasági igazgatója, az Index.hu Zrt. egykori vezérigazgatója Fotó: cemp sales blog / Media1-archív

Saját projektje lesz

A Media1 telefonon érdeklődött Andacs Botondnál döntése okairól, de a szakember egyáltalán nem kívánt nyilatkozni. Utolértük viszont Starcz Ákost, az Index.hu Zrt. vezérigazgatóját, aki egyben az Indamedia Network Zrt. igazgatósági tagja is, és ő elmondta, hogy Andacs Botond 10 év indamediás karrier után úgy döntött, valamilyen saját projektet indít. Ezt a vállalat vezetése elfogadta, ezért június végén a gazdasági igazgatói posztot átadja a kontrollingvezetőnek, Nagyné Fekete Gabriellának. Andacs ugyanakkor marad a cégcsoport közelében, hiszen Ziegler Gábor társtulajdonos, csoportszintű vezérigazgató felkérte őt, hogy külsős stratégiai tanácsadóként továbbra is segítse a cég működését.

Balogh Krisztina lesz a 168.hu közélet rovatának rovatvezetője

Ami az Indamediához tartozó Index.hu-tól Balogh Krisztina távozását illeti, róla azt tudtuk meg, hogy azért került ki a neve az impresszumból, mert elfogadta a Brit Médiához tartozó 168.hu internetes szerkesztőség ajánlatát, és a teljes közélet rovat irányítását rábízták rovatvezetőként.

Balogh Krisztina, az Index újságírója, az M1 volt riportere
Balogh Krisztina, itt még az Index újságírójaként (archív)

Érdeklődésünkre Balogh Krisztina, aki az újraalakuló Indexnél körülbelül fél éven át volt a newsroom munkatársa, majd ezt követően az Index parlamenti tudósítója volt, azt mondta, barátsággal jött el az Indextől, köszönettel tartozik az ott eltöltött időért, de szakmai előrelépést jelent számára a rovatvezetői státusz a 168.hu-nál, ahol új kihívásokban lehet része, és rovatvezetőként szervezői képességeit is kamatoztathatja.

Starcz Ákos, az Index vezérigazgatója azt mondta a Media1-nek, köszöni Balogh Krisztinának a náluk végzett munkáját, de természetesen megérti, hogy egy magasabb pozíciót elfogadott a versenytárstól, és sok sikert kíván neki ehhez.

Balogh Krisztina az Indexhez történő tavaly novemberi igazolása előtt az MTVA-nál dolgozott. Utóbbitól történő távozása nagy port kavart annak idején a sajtóban, amikor 2019-ben „sajnálkozó” levélben vágott vissza Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának, miután az állami médiaóriás vezetősége perrel fenyegette, amiért beszámolt arról, hogyan engedelmeskedik a Közmédia a Fidesz utasításainak, illetve hogyan sérülnek a közszolgálati alapelvek. Ezen alapelvek sérülése miatt mondott fel Balogh az MTVA-nál, majd lett később az új Index csapatának egyik tagja.

A napokban írtuk meg azt is, hogy távozott az Index Tech-Tud rovatának két munkatársa, Somkuti Bálint és Herpai Gergely is. Ők Balogh Krisztinával ellentétben nem önként távoztak, hanem felmondtak nekik. Ezzel az önálló Tech-tud mint szervezeti egység megszűnt, annak tartalmát a magazin nevű szervezeti egység tölti ezután az ősindexes Papdi-Pécskői Viktor (Razzia) szakmai kontrollja és a magazin rovatot vezető Pogonyi Nóra felügyelete alatt. Erről részletesen itt írtunk.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n! Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére és kövessen bennünket Facebookon is!

Borító: Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások